Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 679 kJ / 3 747 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 363,30 g |
Tuky | 247,27 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 4,71 g |
Sůl | 8,95 g |
Sacharidy | 15,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso z pupku (plát) si nakrájíme na 5 dílů. Každý díl nařízneme tzv. na motýlka, čímž znásobíme plochu masa a všechny takto vytvořené plátky přes potravinářskou folii naklepeme do tenkých plátků. Maso osolíme, opepříme z obou stran.
Krok 2: Klobásky Salsiccia, které jsou syrové, zbavíme střívek a rozmělníme tak, abychom do vzniklé směsi podobné syrové sekané mohli balit uvařené a oloupané vejce na tvrdo. Vychází to přesně jedna klobáska = jedno vejce = jeden plátek hovězího pupku.
Krok 3: Do malé misky si nesekáme tymián, nastrouháme stroužky česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Smícháním vytvoříme „voňavé“ pesto kterým potíráme vzniklou kuličku směsi z klobásky Salsiccia obsahující již zabalené vejce.
Krok 4: Takto ovoněnou kuličku pokládáme na rozklepaný plát hovězího pupku a pevně zabalíme a vytvoříme tak úhledné závitky. Po zabalení závitku je převážeme za pomocí silikonových gumiček nebo provázku.
Krok 5: Do pánve si dáme rozškvařit na kostičky nakrájený uzený špek, a jakmile se špek vyškvaří, opečeme v něm všechny hovězí závitky, tak aby se maso na povrchu hezky tzv. zatáhlo. Takto opečené závitky naskládáme do většího hrnce.
Krok 6: Ve výpeku ze špeku včetně vzniklých křupavých kostiček špeku ještě opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a podlijeme 5 dcl vývaru. Vše nalijeme na opečené závitky v hrnci a dusíme přikryté pokličkou, dokud není maso hezky měkké. Po udušení závitky vyjmeme, překrojíme, a věříme, že se nám na řezu odmění oku lahodící mozaikou s dominantním vejcem ve středu.
Krok 7: Šťávu, lehce zaprášíme hladkou moukou a rozmixujeme ponorným mixérem zcela do hladké konzistence. Lehce prohřejeme mírným varem cca 15 minut, aby se mouka dobře zavařila. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo kdo má rád tak mohou být i špecle.
Zveřejněno 2. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLyv
Moje poznámka
Závitek z hovězího pupku se Salsicciou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLyv
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 6 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 17 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pupek recepty,
co uvařit z hovězího pupku,
hovězí pupek,
hovězí pupek recept,
mail sicci.in loc:cz,
mail sicci.com loc:cz,
recept na hovězí pupek,
hovězí pupek s mrkvovym stredem,
recepty z masa hovězí pupek,
plněný hovězí pupek,
hovězí závitek,
hovezi popek rolada,
uvařené hovězí mas,
hovězí pupek s rýží,
hovězí popek,
hovězí závitky z pupku,
recepty z hovězího pupku,
kuřecí roláda plněná salsicciou,
zavitky z hoveziho pupku,
závitky z pupku
Suroviny:
pupek hovězí,
klobásky salsiccia,
vejce,
špek,
cibule,
olej olivový,
sůl,
tymián,
česnek,
vývar hovězí
Komentáře (14)
Klobásky Salsiccia kupuji v Makru a buď z nich dělám omáčku (sugo) na těstoviny, fazole, nebo jimi obkládám pizzu.
Bodík za mě..
Ne, ne proříznu plátek masa tak, že nedoříznu na jednom konci a vznikne tím jednou tak velký plátek masa, ale tenký