Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Obrácený kynutý koláč naslano poslouží jako svačina do ruky nebo pohoštění pro návštěvu. Potěší všechny koledníky, kteří příliš neholdují sladkým moučníkům. Snadná příprava těsta v domácí pekárně vám ušetří čas.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 330 kJ / 1 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,71 g |
| Tuky | 89,65 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 233,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto připravíme v domácí pekárně. Nejprve vlijeme do nádoby v pekárně mléko s máslem, přidáme žloutky, rozdrobené droždí, špetku cukru a vše zasypeme polohrubou mouku. Na závěr přidáme sůl. Zapneme na program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Těsto je trochu řidší.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Na dno vymaštěného vyššího pekáčku naskládáme nakrájená vejce, podélně rozpůlené klobásy řeznou stranou dolů a kousky uzeného masa. Vše zalijeme těstem a důkladně rozetřeme.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova asi 30 minut. Během pečení potíráme vršek olejem. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dostatečně propečené.
Krok 5: Pokrm vyjmeme a překlopíme na lněný ubrousek, ve kterém se tento starodávný pokrm i podává. Servírujeme s kysaným zelím.
Zveřejněno 5. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL5G
Moje poznámka
Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL5G
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Vývar z mletého masa
Přidáno před 1 hodinou
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 2 hodinami
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 4 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 23 minutami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 25 minutami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 26 minutami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 36 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Domácí langoše
Jan Nemec před 1 hodinou
Plněné ořechy
Jan Nemec před 1 hodinou
Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Modemo před 3 hodinami
Jablečné lívance
oldlhot před 4 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční recepty,
recepty od babičky,
velikonoční babička,
starodávné velikonoční recepty,
velikonoční šoldra,
velikonoční dobroty recepty,
velikonoční dobroty,
velikonoční nádivka od babičky,
velikonoční šoldra chleba videorecept,
zapékané klobásy babička,
velikonoční nádivka podle babičky,
velikonoční zapékané klobásy recept,
vláčné velikonoční zapékané klobásky,
velikonoční zapékané klobásky recept,
velikonoční šoldra recept videorecept,
velikonoční zapékané bílé klobásy recept od babičky,
starodavne recepty,
andri nebo andrey,
roštěnka podle babicky,
starodávný recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
droždí,
mléko,
máslo,
cukr,
sůl,
maso uzené,
klobása,
vejce
Komentáře (35)
Ykladam,neni nad stare a vdecne recepty. Davam bodika
rebeka: Chyběla jsi, a nejen mi
Moc hezký receptík i provedení