Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové muffiny

Moučník akorát do ruky, to jsou muffiny plné šťavnatých broskví a křupavých mandlí. Těsto, které zvládnete připravit za pár minut už stačí jen rozdělit do formiček a upéct. Rychlé, snadné a dobré.

Hodnocení receptu je 4,1 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lendiiik Lendiiik

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

10-12 muffinů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 324 kJ /
3 663 kcal
Bílkoviny54,86 g
Tuky146,67 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 4,26 g
Sůl6,42 g
Sacharidy525,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: V míse smícháme mouku, cukr, sůl a jedlou sodu. V jiné míse smícháme vejce, olej a vanilkový extrakt. Krok 3: Sypkou směs nasypeme do mokré. Přidáme vejce, broskve a mandle. Promícháme. Krok 4: Naplníme formičky na muffiny a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut na 180 °C.

TIP: Kdy vyndat muffiny ze silikonové formy

Zveřejněno 3. 8. 2009

Poznámka autorky Lendiiik

Neměla jsem doma sekané madle, tak jsem místo sekaných mandlí nalila půl hrnku Amaretta (má mandlovou příchuť) a bylo to moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové muffiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrG5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové muffiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrG5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Alena: asi ne, vyzkoušej a dej vědět.
Už jsem pár receptů takhle zkoušela, když jsem neměla sodu a nepovedlo se mi jen jednou, ale nevím jestli to bylo kvůli sodě

Co kdybych místo té jedlé sody dala kypřící prášek? Nemělo by vadit,ne?

Míša:to má být jedlá soda:-)

Prosím kolim toho prášku do pečiva??:-)

To jsem moc ráda a jak Vám chutnalo:yes:.
Já taky ráda experimentuju, jako třeba- jako třeba místo nasek.mandlí tekuté Amaretto. :-D
Je to sice risk,ale pokud se člověk drží základního receptu a nevaří jako pejsek s kočičkou, tak by to mělo vyjít.;-)

Použila jsem mraženou dřeň z broskví.Bylo to velmi chutné,snědené jen co jsem se otočila,k odpolední ,kávičce moc dobré.:yes:Krásně to vonělo po vanilce.Jinak u nás bez mandlí.

začátečnice ve vaření, doma mě k vaření moc nepouštěli a já se nehrnula. Tenhle recept už ale vymyšlený byl - ne ode mne, jen jsem si ho trošku upravila:-8

Jestli jsi opravdu začátečnice, tak klobouk dolů:yes:

Omlouvám se, nevšimla jsem si komentáře.
Ano přesně tak jsem to udělala.
Myslím, že by tento recept vyšel i bez mandlí a já jsem jakoby navíc dala to Amaretto, jako když přilejete do bábovky rum na chuť a nemusí být napsané v receptu.
Asi to bude tím, že jsem kuchařka začátečnice, tak mi inprovizace nedělá problém, protože ty zaběhnutá pravidla vaření ještě moc neznám.;-)

:-O tak to taky nevím, že by se mohly nahrazovat sypké věci tekutýma. No holt, člověk se učí celý život...

Mám dotaz - chápu správně, žes v tomto receptu 1 a 1/4 hrnku sekaných mandlí nahradila půl hrnkem tekutiny?
A muffinky se povedly, přesto, žes ubrala tuhé suroviny a přidala tekutinu:-?

Tématické fráze:
broskvové mufiny, muffiny s broskvemi, mufiny s broskvemi, broskve recepty, mufiny broskvové, recept broskve, broskvové recepty, broskvové mafiny, mafiny s broskvi, broskve recept, mufiny broskvemi, broskové muffiny, broskvové, muffiny recept s broskvemi, mufiny s broskví, co s broskvemi, mafiny s broskvemi, recepty z broskví, muffiny základní recept, recept na broskvové mufiny

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, soda jedlá, sůl, vejce, olej, extrakt vanilkový, broskve, mandle sekané

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu