Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 029 kJ / 5 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 316,13 g |
| Tuky | 407,55 g |
| Vláknina | 1,36 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 12,11 g |
| Sůl | 32,27 g |
| Sacharidy | 50,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hmoždíře si nasekáme všechny bylinky ve stejném poměru a přidáme hrubou mořskou sůl. Utřeme tak, aby vznikla voňavá zelená pasta, a přidáme ke konci lžíci olivového oleje.
Krok 2: Kuře naporcujeme a do každé porce vložíme pod kůži kuřete klínek másla. Všechny porce poté bohatě potřeme bylinkovou směsí, poklademe kousky másla a vložíme do připraveného pekáče.
Krok 3: Kuřecí porce podlijeme pivem a kuřecím vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme při 180°C cca 90 minut z toho posledních 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka.
Krok 4: Po upečení šťávu přelijeme do malého hrnce. Přidáme lžíci hladké mouky pro zahuštění a lehce provaříme cca 10 minut. Na závěr vložíme větší oříšek másla pro zjemnění. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 17. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Postřižinské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m80n
Moje poznámka
Postřižinské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m80n
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 2 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 4 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 4 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 48 minutami
Šlehačková buchta
hliboka před 51 minutami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 1 hodinou
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 1 hodinou
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 2 hodinami
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 3 hodinami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 4 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 4 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na kuře,
postrizinske pivo,
soukrome farmy kuřata,
soukroma farma kuřeci,
recepty z kurete,
jak upect kure 2,5 kg,
kuře na pivu a bylinkách,
kuře ze soukromé farmy,
sz kuřete
Suroviny:
kuře,
pažitka,
majoránka,
tymián,
pivo postřžinské,
bujon kuřecí,
sůl mořská,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (19)
Jsem velmi potěšen, že chutnalo
Napsal jsem ti SZ
Soukromá farma na Vysočině - již jsem měl i 3,6 kg a 3,9 kg.
Příležitost může za tento recept. Doporučuji i jiné, dle chuti a možnosti.
musí tam být jen toto a žádné jiné