Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové telecí s estragonem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 771 kJ /
1 618 kcal
Bílkoviny227,24 g
Tuky65,22 g
Vláknina8,85 g
Cholesterol 601 mg
Sodík 677 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy28,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a dusíme, až zesklovatí. Krok 2: Potom přisypeme na větší kousky nakrájené telecí maso a stonky estragonu z kterých jsme si otrhali lístky, které použijeme později. Krok 3: Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vše zvolna dusíme hodinu pod pokličkou. Krok 4: V misce spojíme mouku, zakysanou smetanu a lehce pokrájené lístky estragonu. Krok 5: Hotové telecí vyndáme z hrnce a odstraníme stonky estragonu. Šťávu můžeme propasírovat. Krok 6: Ke šťávě v hrnci přidáme směs zakysané smetany, mouky a lístků estragonu. Krok 7: Omáčku necháme projít varem, maso vrátíme do omáčky a chvilku společně provaříme.
Je-li omáčka příliš hustá přilijeme krapet vývaru nebo vody.

Zveřejněno 29. 6. 2012

Poznámka autora Miquel

Recept je z kuchařky Zdeňka Pohlreicha "Šéf na smetaně".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk0V

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk0V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ať žije zdenek polreich :-)

Dík za komentáře a body.

Krásný recept z minima surovin:-):yes:+

Nemá chybu :yes:

no jo, jenže nejím telecí, možná by to šlo z veřové kýty, vypadá to hodně jedle

krásné jídlo:yes::yes::-):-K

1974andrea:jo táák:-O:-8 nu což, proti chuti žádný dišprcát:-))

srettka:Já bych právě papala, ale nemamo:-D.

1974andrea:taky nenapáš kraví batolata?? já tiež nie:-8 tak na to vezmem pořádnou hovězinu a je vymalováno;-)

1974andrea:taky nenapáš kraví batolata?? já tiež nie:-8 tak na to vezmem pořádnou hovězinu a je vymalováno;-)

Taky miluju estragon, mám už ho pěkně velikej, ovšem telecí nikoliv:-(. Bude to dobrota:-p:yes:

Mít to telecí, šla bych na to! Krásné foto, úžasný recept:-!:yes:

Tématické fráze:
recepty s estragonem, telecí polreich, telecí maso podle pohlreicha, telecí ramínko, polreich telecí, telecí soté, telecí, telecí kýta recept pohlreich, polreich telecí maso, telecí na estraagonu, maso na estragonu, osso buco je z hověziny, vinna omacka s estragonem, pokrmy z telecího masa pro batolata, recept z kousky telecího masa, krémové telecí maso podle pohlreicha, telecí maso kousky recepty, teleci maso pro batolata, telecí maso recept pro batole, omáčka z telecího masa pro batole

Suroviny:
plecko telecí, smetana zakysaná, máslo, mouka polohrubá, vývar, cibule, estragon, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu