Kuře po vracovsku
Chcete-lí se blýsknout luxusním pokrmem před rodinou, zkuste kuře po vracovsku. Do křupava upečené kuře na vrstvě lahodné, se smetanou připravené zelenině, je radost na talíři. Nezapoměňte na přílohu, nejlépe malé nové brambůrky ve slupce.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 903 kJ / 5 474 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 320,77 g | 
| Tuky | 401,89 g | 
| Vláknina | 37,36 g | 
| Cholesterol | 1,27 g | 
| Sodík | 2,50 g | 
| Sůl | 6,10 g | 
| Sacharidy | 109,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou paprikou. Veškerou zeleninu nakrájíme na nudličky.
	Krok 2: Naskládáme do pekáče, podlijeme kuřecím vývarem, poklademe kousky másla a za občasného přelití upečeme doměkka a křupava.
	Krok 3: Jednotlivé porce upečeného kuřete vyjmeme a udržujeme teplé.
	Krok 4: Do výpeku vložíme veškerou na nudličky pokrájenou zeleninu a podusíme, dokud není měkká.
	Krok 5: Zahustíme smetanou s jednou lžící rozmíchané hladké mouky.
	Krok 6: Dochutíme šťávou z půlky citrónu a bílým vínem. Případně dle chuti a potřeby dosolíme.
	Krok 7: Porce kuřete při servírování klademe na smetano-zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory – nejlépe malými novými ve slupce.
Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce
Zveřejněno 1. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kuře po vracovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q69p
Moje poznámka
					
				
Kuře po vracovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q69p
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 21 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							veprove po vracovsku, 
						
						
							kure do krupava, 
						
						
							kuře v receptech, 
						
						
							kuře po, 
						
						
							vacenovicerajce, 
						
						
							jak se děla kuře kčs, 
						
						
							houby ve vracově, 
						
						
							do křupava upečené kuře., 
						
						
							profi recepty mrkvová pomazánka, 
						
						
							rodné číslo kuřat, 
						
						
							vacenovice rajce, 
						
						
							jak  upect kuře do křupava
						
					
						Suroviny:
						
							kuře, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vývar kuřecí, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							pórek, 
						
						
							hrášek, 
						
						
							smetana, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							citron, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							rajče, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (26)
Nezdrcne
Díky za foto - moc povedené a jsem rád za osvětu ve Vracově
Co je ale důležité... bylo to moc dobré.
pane Otoslave, máš to moooc hezké