Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 703 kJ / 1 602 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,00 g |
Tuky | 76,70 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 730 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 15,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude měkké maso).
Krok 2: Po vyndání masa vybereme z hrnce všechno koření a zeleninu rozmixujeme.
Krok 3: Přidáme vymačkaný citron, smetanu, dochutíme a nakonec vložíme maso zpět do omáčky a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobrá svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EkV
Moje poznámka
Dobrá svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EkV
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 11 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 23 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 25 minutami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 43 minutami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 1 hodinou
Šunkofleky II
Honza62 před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 1 hodinou
Holandský řízek
Kristina1 před 1 hodinou
Srdíčka na smetaně
brtna před 5 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 5 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak uvařit dobrou svíčkovou,
recept na dobrou svíčkovou,
dobra svíčková omačka,
pravá svíčková na smetaně,
rychlá svíčková od ládi hrušky,
svíčková na smetaně,
pravá svíčková omáčka,
pravá česká svíčková,
rychlá svíčková ládi hrušky,
jak udělat dobrou svíčkovou,
lada hruška rychla svičkova,
rychla a dobra svickova,
svíčková na smetaně recept česká,
láda hruška svíčková,
prava svickova,
láďa hruška - rychlá svíčkova,
ceska svickova,
svíčková podle ládi hrušky,
dochuceni svickove,
z čeho se dělá svíčková
Suroviny:
svíčková hovězí,
mrkev,
petržel,
celer,
tymián,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
smetana
Komentáře (20)
Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému.
Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.
Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!