Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 011 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,60 g |
Tuky | 6,06 g |
Vláknina | 17,93 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 395 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 16,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí prsa naporcujte na 3 stejně velké úhledné kousky a očistěte od všech blanek, šlach i kousků tuku (aby vám zbylo jen krásně čisté maso). Opláchněte ho pod proudem vody a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem nařízněte na každém kousku několik mělkých zářezů, díky kterým se dostane chuť koření hlouběji do masa.
Krok 2: Kozí jogurt smíchejte s kořením tandoori a nechte v něm maso marinovat minimálně 4 hodiny (nejlépe však přes noc).
Krok 3: Mezitím si můžete připravit přeliv. Z máty otrhejte lístky a vložte je do mixéru společně s nadrobno nakrájenou okurkou a jogurtem. Stroužek česneku oloupejte, vyjměte z něj zelený středový klíček (kvůli stravitelnosti), nakrájejte ho na kousky a přidejte do mixéru. Důkladně promixujte v hladkou omáčku a přesuňte do lednice vychladit.
Krok 4: Rozehřejte troubu na 190°C. Každý kousek krůtího masa zvlášť zabalte do 2 vrstev alobalu a pořádně uzavřete, aby vám při pečení neunikala šťáva a nepřipalovala se. Alobalové balíčky vložte do pekáčku nebo na plech a dejte péct na 40 minut, až bude maso upečené, ale zachová si svou šťavnatost.
Krok 5: Rozbalujte opatrně, abyste se nepopálili o horkou páru a přesuňte na vyhřátý talíř (stačí jej na chvíli dát do teplé trouby). Podávejte teplé, přelité mátovým dipem.
Krok 6: Jako příloha se hodí ohřátý pita chléb (na suché pánvi, nebo v troubě), případně bramborová placka.
Zveřejněno 21. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLnp
Moje poznámka
„Exotika na talíři“: Krůtí prsa „tandori“ s kozím jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLnp
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
tandori pasta,
pasta tandori,
koření tandori,
kruti prsa jak pripravit,
tandori pasta recepty,
salát tandori,
krůtí maso tandori,
krutí prsa tandoori,
ryby recept exotika,
co je tandori pasta,
tándori,
tandori koření,
tandori pasta recept,
tandori recept,
krůtí kousky tandoori,
velkakozi prsa,
plněná krůtí prsa kozím sýrem,
krůtí s kozím syrem,
maso tandori,
kruti smes tandori
Suroviny:
prsa krůtí,
jogurt kozí,
koření tandoori masalo,
máta čerstvá,
okurka salátová,
česnek
Komentáře (7)
Nonya: Jasně, je to prostě inspirace - proto je to v uvozovkách
http://en.wikipedia.org/wiki/Tandoori_chicken
Dobrý nápad na ten dip
Podle nicku asi budeš autorkou fotky, že jo. Máš pěkné webovky