Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinová roláda se šťouchanými houbovými bramborami

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda1512

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 559 kJ /
1 090 kcal
Bílkoviny146,50 g
Tuky9,10 g
Vláknina28,20 g
Cholesterol 805 mg
Sodík 474 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy91,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zvěřinovou kýtu odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a okořeníme kořením na divočinu, pepřem a solí. Poté je naplníme špenátovými listy a husími játry.

Nakrájíme cibulku nadrobno a na pánvi restujeme, přidáme na plátky krájený česnek a dál společně restujeme dozlatova, pak přidáme špenátové listy, které okořeníme solí a sušenou kořenovou zeleninou. Do takto upravených špenátových listů vmícháme na kousky krájená tmavá husí játra a dusíme.

Naplněné filety zavineme do tvaru rolády a pečeme.

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, po vychladnutí oloupeme slupku a mírně rozšťoucháme, pak do nich přidáme houby (hříbky, hlíva, klouzek) restované na cibulce. Vše společně na pánvi opečeme.

Podáváme společně s na plátky nakrájenou roládou, přelitou šťávou z výpečku

Zveřejněno 23. 7. 2012

Poznámka autorky majda1512

Recept z internetu,velmi mne zaujal. Dělala jsem z divočáka a játra jsem použila drůbeží. Byla to dobrota :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VoMM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VoMM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

majda1512::-D:-D;-)

Jani ... já a fota ... :-DDDD

No, to by chtělo foto!:-*

A i sušená kořenová zelenina :-D díky Chocolate :-)

Líbí se mi ty šťouchané brambory s houbami na cibulce.
Majdi, ze surovin ti vypadla cibule;-).

To by mohlo býti chutné:-p. Husí játra nekupuji, ale kuřecí bych tam viděla;-):yes:

Tématické fráze:
roláda z daňka, zvěřinová roláda, zverinova kyta, zvěřinove plátky, kureci se stouchanymi bramborami a houbovou omackou, jatra z divociny danek recept, zvěřinová plněná roláda, játra z daňka recept, recept na zverinovou kytu, roláda ze zvěřiny břicha, dietní zvěřinové plátky, srnci kyta se stouchanymi brambir, rizecky z daňka, jak na restovanou zverinu, srnčí se šťouchanými brambory, zvěřínová sekaná, sekaná s houbovým kořením, dančí roláda se sušenými rajčaty, přírodní plátky z kýta z divočáka recepty, recept dančí rolada se zampiony

Suroviny:
kýta dančí, játra husí, špenátové listy, brambory, houby, koření na zvěřinu, koření houbová variace, sůl, pepř drcený, cibule, česnek, kořenová zelenina sušená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu