Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na lité moučníky nejen pro diabetiky

Lité těsto na plech, které využijí nejen diabetici. Místo cukru je zde použito sladidlo a přirozenou sladkost dodají také jablka a švestky nebo jiné ovoce dle chuti. Příprava těsta je snadná, stačí všechny suroviny smíchat v míse.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 963 kJ /
2 381 kcal
Bílkoviny78,46 g
Tuky22,14 g
Vláknina32,80 g
Cholesterol 278 mg
Sodík 371 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy450,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky vypeckujeme a přepulíme. Jablka nastrouháme nahrubo. Krok 2: Veškeré ingredience na těsto smícháme v polotekuté těsto. Vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Pekáč vyložíme pečicím papírem a nalijeme do něj těsto. Pečlivě rozhrneme k okrajům tak, aby bylo pravidelné a rovnoměrné. Snažíme se, aby uprostřed bylo méně těsta než na okrajích (koláč nabude hlavně v prostředku a tak bude rovný). Krok 4: Na těsto poklademe švestky a do mezer nasypeme nudličky jablek. Opatrně rukou uhladíme, aby ani jablka ani švestky příliš nevyčuhovaly, připalovaly by se. Krok 5: Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na horkovzduch zhruba 30 minut při 180 °C. Poté troubu vypneme a ještě moučník necháme 10 minut v pootevřené troubě.

TIP: Přírodní sladidla pro diabetiky

Zveřejněno 7. 8. 2009

Poznámka autorky spagetka

Musíme respektovat vlastní troubu. Já třeba musím v závěru pečení plech otočit, protože zezadu víc připaluje.

Toto je univerzální těsto pro pečení moučníků diabetikům.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RowE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RowE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak toto bude určitě zajímat moji kamarádku z poschodí. Už to pro ni ukládám a dávám bod. Nejen proto, že je tu myšleno i na diabetiky s moučníky, ale i proto, že se i mně líbí:yes: Navíc nedávno jsem ochutnala moučník z mouky v kombinaci přeničné a celozrné a měla příchuť ořechové :-)..moc dobrá byla:-p

A joooooooo -no promiň :-8:-8:-8, ale nějak podobně se faktjmenuje i tekuté sádlíčko. Jinak jooo tohle sladilo ano a promiň:-8

špagetko - já se ptala na sladidlo :-D:-D:-D:-D:-D

Iljuso - já myslím, že by i to sádlo šlo? Proč ne? dej vědět, ale pokud vím je dost neutrální chuti, takže ...;-)

ukládám, děkuji za receptík. Myslíš špagetko, že bych tam mohla dát tekuté sladidlo Huxol:-?nebo raději koupím tvé doporučované;-)

Ty bys spagi asi i z jalové krávy tele dostala, co:-D:-)) Hodný pan doktor a zajímavý recept. Já si uložím, to bych určitě prubla pro toho mého neposlušńáka s cukrem v krvi;-)

Tématické fráze:
moučníky z jablek, moučníky ze švestek, moucnik z jablek, peceni pro diabetiky, moučník ze švestek, recepty moučníky jablková těsta, pečeme pro diabetiky, pečené moučníky pro diabetiky, recepty moučníků z jablek, recepty moučník švestky, moučníky ze švestek, moučník se švestkami, peceni moucniku, moučníky s jablky, diabetické moučníky, recepty na moučníky z jablek, moucniky se svestkami, koláč pro diabetiky, jablka a švestky, švestkové moučníky

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, sladidlo clara, mléko, olej slunečnicový, vejce, kypřící prášek do pečiva, švestky, jablko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu