Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 657 kJ / 5 893 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,33 g |
| Tuky | 192,25 g |
| Vláknina | 58,06 g |
| Cholesterol | 507 mg |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,68 g |
| Sacharidy | 839,53 g |
Postup přípravy
200 ml vlažné mléka (nesmí být vařicí) rozšleháme metlou s 50 g cukru krupice a 1 kostkou druždí, až se rozpustí droždí. Potom přidám 50 g hladké mouky a rozšleháme. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. A kvásek máme hotový. Krok 2: Těsto:
Do mísy dáme 500 g polohrubé mouky + 80 g cukru krupice + špetku soli + 1/2 sáčku vanilkového cukru a promícháme. Potom přidáme vykynutý kvásek + 1 žloutek + 100 g rozpuštěného másla + 20 ml oleje a propracujeme těsto. V případě že je těsto tuhé přiléváme mléko a v případě že je řidké přidíme polohrubou mouku a necháme 30 minut kynout. Krok 3: Maková náplň:
250 ml mléka svaříme s 150 g mletého máku asi 5 minut potom přidáme 100g nastrouhaných piškotů, nebo perníku a 1/2 sáčku vanilkového cukru a rozinky namočené v rumu. A duchutíme cukrem a skořicí. Krok 4: Povidlová náplň:
Povidla rozmícháme s rumem. Krok 5: Dohotovení buchet:
Vykynuté těsto rozělíme na 30 dílu. Každý díl rozválíme na placku a dáme na střed lžičku náplaňě já dělám 15 buchet makových a 15 povidlových. Krok 6: Dáme do pekáčku nebo na plech. Krok 7: Pomašlujeme důkladně rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 200 C asi 20 minut do zlatova.
Zveřejněno 30. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchty od kuchaře Petra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB3w
Moje poznámka
Buchty od kuchaře Petra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB3w
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
uprava maku do buchet,
buchta z krupice,
mini buchty,
petr stupka recepty,
buchty namáčené v rumu,
náplň do makových buchet,
petr stupka kynute buchty,
kynuté buchty podle stupky,
buchty co se vždycky povedou,
piškot podle stupky,
makové buchty petra,
recepty na kynuté moučníky,
buchty 80 g cukr krupice,
úprava rozinek do buchet,
buchta podle petra novotného,
petr stupka recept na buchty z kynutého těsta od babičky,
petr stupka kuchař koláč našich babiček,
povidlová nápň,
úprava máku na buchty,
piškotové těsto podle stupky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
droždí,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
žloutek,
sůl,
cukr vanilkový,
mléko,
máslo,
olej,
mák mletý,
mléko,
cukr krupice,
piškoty,
cukr vanilkový,
rum,
rozinky,
skořice,
povidla švestková,
rum
Komentáře (7)
Buchtičky jako malovaný a dávám ti 4.bod