Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 557 kJ / 2 523 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 197,17 g |
Tuky | 188,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 615 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 9,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve formě pěny, tak ji odstraníme.
Krok 2: Přidáme 1 menší cibuli, 1 menší mrkev, 1 menší petržel a klínek z bulvy celeru a osolíme. Dále přidáme 5 kuliček pepře a nového koření a 3 bobkové listy. Necháme zlehka vařit - probublávat dokud není maso krásně měkké (cca 2 hodiny).
Krok 3: Po uvaření opatrně vyjmeme uvařené maso a udržujeme teplé.
Krok 4: Silný vývar scedíme a vlijeme do něj 1 balení sladké smetany (250 ml).
Krok 5: Na zahuštění použijeme směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky. Metličkou jíšku promícháme a následně omáčku důsledně mícháme cca 15 minut, neboť má tendenci se připalovat. Chuť omáčky je velmi silná a díky smetaně jemná.
Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.
Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.
Zveřejněno 25. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kohout se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1kk
Moje poznámka
Kohout se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1kk
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 15 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 17 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
AliceKaiser před 4 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 2 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 4 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 14 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 14 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 14 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 16 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 16 hodinami
Tématické fráze:
kohout recepty,
kohout recept,
recept na kohouta,
recepty z kohouta,
recepty kohout,
recepty na kohouta,
mladý kohout recept,
recept kohout,
příprava kohouta,
recept na mladého kohouta,
jak uvařit kohouta,
co uvařit z kohouta,
recept z kohouta,
nadívaný kohout,
jak udělat kohouta,
kohout po francouzsku,
kohout na paprice,
recepty - kohout,
mlady kohout recepty,
kohout recept
Suroviny:
kohout,
kohout,
smetana sladká,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (9)
Ale receptík se mi líbí, to joooo