Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá pobřišnice (nikoli bránice, jak se lidově nazývá, protože bránice je sval).
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 030 kJ / 1 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,83 g |
| Tuky | 100,83 g |
| Vláknina | 7,63 g |
| Cholesterol | 656 mg |
| Sodík | 414 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 14,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, špetkou drceného kmínu, podle potřeby přidáme trochu mléka a dobře propracujeme.
Krok 2: Blánu rozprostřeme a rozdělíme na 4 díly. Z masa vytvoříme 4 placičky, zabalíme je do bránice a stlačíme do šířky. Při pečení se stáhnou.
Krok 3: Naskládáme do pekáčku na nahrubo nakrájenou cibuli, malinko posypeme kmínem, přidáme trošku vody, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na cca 180-185 °C.
Krok 4: Zhruba po půlhodince odklopíme a dopečeme. Podle potřeby přidáváme horkou vodu a přeléváme výpekem.
Krok 5: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zelí ve všech úpravách nebo bramborová kaše a zeleninový salát. Takto připravené maso taktéž chutná studené s chlebem. Tuková blána dá tomuto jídlu specifickou chuť a vůni.
Zveřejněno 20. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glZ
Moje poznámka
Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glZ
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 2 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 20 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 32 minutami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 59 minutami
Ošatkový chléb
Pajkujka před 1 hodinou
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 2 hodinami
Koláč s banánem a vůní kokosu
ivdu22 před 2 hodinami
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 4 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 9 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 10 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
sekana v branici,
sekaná v necu,
grilováni mletého masa,
vepřová blána,
sekaná v bránici recept,
vepřová sítka,
mleté maso recepty,
vepřová košilka,
sekaná pečeně v bránici,
sekaná v bláně,
pečená sekaná recept,
blana z prasete,
mlete maso na grilovani,
sekaná v košilce,
pečená sekaná v bránici,
recept na pečenou sekanou,
sekaná pečeně recept,
pečení branice,
recepty z mleteho veproveho masa,
sekaná pečená v bránici
Suroviny:
maso vepřové mleté,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
mléko,
blána tuková vepřová,
kmín drcený,
cibule
Komentáře (39)
Perfektně se balilo (práci to žádnou nedá, karbanátky mi přijdou pracnější - blánu jsem normálně nastříhala nůžkama), perfektně to vypadá (krásně kulaté, úhledné balíčky - i oko se "najedlo") a perfektně to chutná.
Za mě -
zriasená blana, ktorou sa fixuje črevo k pobrušnici,