Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá rychlá kuřecí "čína"

Jednoduché a rychlé recepty jsou praktické zejména ve chvílích, kdy potřebujeme něco vydatného a nemáme času nezbyt. Velmi oblíbené jsou masové směsi a la čína. Během sezóny hub můžeme tento recept oživit třeba čerstvě posbíranými hříbky.

Hodnocení receptu je 4,6 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 614 kJ /
1 581 kcal
Bílkoviny330,17 g
Tuky15,41 g
Vláknina10,14 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 797 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy26,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, v misce namícháme koření podle toho, co kdo má rád a co chuťově preferuje. Pokud koření obsahuje sůl, už maso nesolíme. Krok 2: Ve směsi koření obalíme nakrájené maso, posypeme škrobem, promícháme a do rozpálené pánve s olejem, nejlépe woku, dáme maso osmažit, až se vytvoří kůrčička. Krok 3: Mezitím spaříme rajčata a oloupeme, nakrájíme na kostičky a také nakrájíme pórek i oloupanou cibuli na půlkolečka. Krok 4: Olej z pánve slijeme, k masu přidáme pórek a cibuli, přihodíme rajčata a dusíme. Pokud je to příliš suché, přilijeme trochu drůbežího vývaru nebo vody, případně kousek bujonu s troškou vody. Dochutíme sójovou omáčkou a stáhneme z ohně. Krok 5: Podáváme s hranolky, rýží nebo vařeným bramborem.

TIP: Jak připravit domácí hranolky

Zveřejněno 5. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8LN

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8LN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

adakubankova: děkuji:-K

10/10 vyborny recept

jo jo taky bych nepohrdla:yes::-D no prostě mňam a jak píšeš i mě tam pokaždé spadne něco jiného a vždy je to bašta a hlavně rychlovka:-p

:-Kděkují všem za milé komentáře -všechno co je takový ven mišmaš ve woku doma nazýváme čína -a taky je to pokaždé trošku jiné -;-)nikdy se netrefím do stejné chuti a votom to je :-D

No vypadá to nádherně.. hned bych si dala.

Bibinka: Bibi to je jasné ne? Každá správná kuchařka si poradí;-)

Ivusa: Ivuš, taky dost často improvizuju podobnou čínu po česku a většinou je to dobrý:-p Máš to pěkný a ode mne 3.bod:yes:

rebeka: Já jsem si to četla;-) a Blesku nevěř, někdy ani černé či barevné na bílém není pravda:-D:-D:-D:-D Na tebe a zlobit:-O:-? kdepak:-K

Iness: :-8:-8 když já jsem takový chudák.. bezhřibový:-8 tak se na mě nezlob:-(:-8:-D:-D ale za to může Ivča.. kukni na poznámku:-S:-8:-D:-D a pak ještě ten Blesk:-S:-//:-D:-D:-D:-D

rebeka: Já ti snad nějaké ty houby pošlu, už se na to nemůžu dívat:-D.
Ivi pěkný recept, to by chutnalo dětem;-)....ostatně všechno ke všemu jsou hranolky:-D Máš ode mě +1:yes:

:-Kjá taky vždycky koukám o vše se v těchto nejpravdivějších novinách dozvím....my tomuto druhu čtiva říkáme BOBKOVÉ LISTY.Ale jak se říká ....co je psáno ,to je dáno:-S:-S:-S:-S

Ivusa: v Blesku pravíš:-?:-O tak to musí být beton pravda:-8:-D:-D:-D
houby a né houby:-!:-//:-D:-D:-D

:-KRebi tady taky nic ,ale píšou v "blesku",že se to všude houbami jen hemží....tak nevím.V lese jsem byla dvakrát a nic...u nás je moc sucho.Tak snad na podzim bude lépe s úrodou houbiček.:-D:-D:-D

vypadá to hezky a šťavnatě;-):-p:-):yes::yes:
ta tvoje poznámka je zde zcela mimo mísu.. tady ani prašivka:-//:no: je hrozné sucho:-S

Tématické fráze:
kuřecí čína, kuřecí čína recept, recepty čína kuřecí, rychlá čína, kuřecí čína s hranolky, rychla čína z kuřecího masa, recept na kureci cinu, čína z kuřete, recept kuřecí čína, rychlá čína recept, kuřecí prsní řízky čína, čína s hranolkama, kuřecí čína s hranolkama, rychlá kuřecí směs, čína z kuřecího masa s hranolky, čína z kuřecího masa s hranolkama, kuře čína, kuřecí čína podle kuchařů, recept na cinu, jednoduchá čína z kuřecího masa

Suroviny:
prsa kuřecí, pórek, cibule, rajče, koření adžika, koření grilovací, koření houbová variace, pepř, zázvor sušený, koření kari, olej, škrob bramborový, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu