Marináda na maso na gril nebo pánev
Předem naložené maso má správný šmrnc. Marináda není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok. Osvědčený recept na pivní marinádu, která se nejvíce hodí k vepřové krkovici nebo kuřecím stehnům připravíte za pár minut.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 942 kJ / 2 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 472,98 g |
| Tuky | 72,43 g |
| Vláknina | 8,98 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 10,11 g |
| Sůl | 24,35 g |
| Sacharidy | 62,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny uvedené suroviny důkladně promícháme ve větší uzavíratelné míse, která vejde do lednice.
Krok 2: Naložíme připravené očištěné a osušené plátky masa a necháme v chladu nejlépe 24 hodin marinovat.
Krok 3: Poté klademe na připravený gril a grilujeme do měkka, cca 20 minut z každé strany.
Krok 4: Pokud nemáme možnost grilování v zahradním grilu, osmažíme klasickým způsobem na troše oleje na pánvi.
Zveřejněno 16. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marináda na maso na gril nebo pánev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLmB
Moje poznámka
Marináda na maso na gril nebo pánev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLmB
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 20 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 23 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno 17. 12. 2025 10:14:49
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno 17. 12. 2025 09:21:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 11 minutami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 1 hodinou
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 1 hodinou
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 1 hodinou
Klášterské řezy
Anickamanicka před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 4 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 9 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 14 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 15 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak nalozit maso na gril,
marináda na kuřecí maso na gril,
naložení masa na gril,
naložené maso na gril,
marináda na vepřové maso na gril,
marinada na kuřecí maso na grilu,
jak naložit vepřové maso na gril,
jak naložit kuřecí maso na gril,
jak naložit maso,
marináda na maso,
naložené vepřové maso na gril,
naložení vepřového masa na gril,
do čeho naložit maso,
maso na gril,
marináda na kuřecí maso gril,
naložit maso na gril,
marinády na gril,
do čeho naložit kuřecí maso,
marináda na gril,
marináda na naložení masa
Suroviny:
maso kuřecí,
pivo světlé,
olej,
kečup sladký,
omáčka chilli,
koření grilovací,
pepř mletý,
tymián sušený,
tymián čerstvý,
česnek sušený
Komentáře (36)
Díky za názor
To co píšeš je pravděpodobně sriracha, a to se skutečně používá i v tepelné úpravě. To je pasta z chili, destilované vody, octa, česneku, cukru a soli, původem z Thajska. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce
Pivo? Přiznávám, že ho mám rád, je to nejlepší protižízňový nápoj který znám. A neříkej mi prosím, že ji můžu zahnat čajem, ano?
Drobku děkuji za doplnění
Dotaz-víš kolik chemie je např. v kečupu,či chilli omáčce
V mnoha receptech se doporučuje, on se totiž nepřipálí na grilu tak jako čerstvý.