Pěry z bramborového těsta
Pokud máte rádi sladká jídla, připravte si lahodné bramborové pěry s povidly a mákem. Tvarování taštiček vám sice zabere trochu času, ale za námahu to stojí. Povidlové pěry jsou tak chutné, že si je určitě budete vařit častěji.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 36,18 g | 
| Tuky | 9,81 g | 
| Vláknina | 16,25 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 137 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 251,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brambory ve slupce uvaříme den předem do měkka, zhruba 25 minut.
	Krok 2: Následující den studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
	Krok 3: Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme pevné těsto.
	Krok 4: Pracovní plochu lehce posypeme moukou a těsto na ní vyválíme na plát o tloušťce 0,5 cm.
	Krok 5: Nožem, rádlem či kráječem na pizzu těsto nakrájíme na obdélníky a naplníme je povidly. Na vykrajování můžeme použít i kulaté vykrajovátko.
	Krok 6: Obdelníčky nebo kolečka po naplnění přeložíme a okraje pevně přitiskneme.
	Krok 7: Pěry vkládáme do vroucí osolené vody, po chvíli je opatrně vařečkou podebereme ode dna, aby se nepřilepily. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Trvá to asi 5 minut, ale záleží na velikosti.
	Krok 8: Na talíři je polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem, mákem a nebo opraženou strouhankou.
Zveřejněno 20. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Moje poznámka
					
				
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							guliváry, 
						
						
							bramborové pery, 
						
						
							recepty z bramboroveho testa, 
						
						
							trnkové gule, 
						
						
							povidlové pěry, 
						
						
							opomijena jidla a zvyky, 
						
						
							slovácké pěry, 
						
						
							recept na gulivary, 
						
						
							recept na pěry, 
						
						
							testo na pery, 
						
						
							bramborové pěry s povidly, 
						
						
							bramborové gulivary s makem, 
						
						
							marie lekešova hluk, 
						
						
							guliváry recept, 
						
						
							trnkove pery, 
						
						
							jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku, 
						
						
							pokrmy z bramboroveho testa, 
						
						
							z bramborového těsta, 
						
						
							švestkové  guliváry, 
						
						
							gulivary recepty
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							krupice dětská, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mák mletý, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
Komentáře (31)
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...