Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Medvědí česnek skvěle chutná a je velmi prospěšný našemu zdraví. Ale jak ho uchovat? Listy medvědího česneku rozmixujeme s vlašskými ořechy, olivovým olejem a solí, a v dobře uzavřené skleničce v lednici můžeme pesto uchovávat i několik měsíců.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 581 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 95,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy medvědího česneku pokrájíme, vložíme do mixéru, přidáme olej, ořechy a sůl, poté rozmixujeme na pastu.
Krok 2: Je-li třeba, přidáme ještě olej nebo listy medvědího česneku, ořechy podle požadované konzistence a chuti a znovu rozmixujeme.
Krok 3: Hotové pesto vložíme do sklenice, hladinu zakápneme olejem.
Krok 4: Hrdlo skleničky otřeme čistou utěrkou a uzavřeme. Sklenice zavíčkujeme a uložíme do lednice.
Krok 5: Uchováváme v lednici. Po každém odebrání opět pesto zalijeme olejem tak, aby nevyčnívalo a nepřišlo do styku se vzduchem.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqYK
Moje poznámka
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqYK
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 6 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 2 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 2 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 2 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 3 hodinami
Brynzové halušky
ok1cmj236 před 3 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
sidonie před 4 hodinami
Květák smažený v troubě
RaeRea před 4 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Kratule před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
Hanawagy před 5 hodinami
Domácí langoše
Mummy46 před 5 hodinami
Tématické fráze:
medvědí česnek recepty,
jak uskladnit medvědí česnek,
medvědí česnek uskladnění,
pasta z medvědího česneku,
medvedi cesnek,
uskladnění medvědího česneku,
česnek medvědí recepty,
pesto,
recepty z medvědího česneku,
medvědí česnek prodej,
česnekové pesto,
uchovani medvediho cesneku,
vlašské ořechy recepty,
pesto recept,
medvedí česnek pasta,
pasta z medvědího česneku recept,
vlašské ořechy prodej 2014,
pesto z medvedieho cesnaku,
konzervace medvědího česneku,
medvědí česnek v kuchyni uskladnění
Suroviny:
česnek mědvědí,
olej olivový,
ořechy vlašské,
sůl mořská
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale nevšimla jsem si, že mi tablet přepsal 2 dl na 2 do, ach jo.
Petra Ku.: Orisky nevadi, vadil by treba syr, ale ten v receptu neni.
že je to najspoľahlivejší spôsob uchovania med. cesnaku.
Listy umyjem, posekám, natlačím do dózičiek. Pred použitím "vyškrabem" potrebné množstvo zmrazených listov. Dávajú aj do sáčkov na tlačenku, kde odkrajujú potrebné kusy, nemám odskúšané. Bojím sa napáchnutia mrazničky.