Broskvovočokoládový štrúdl
Spojení lahodné čokolády a sladkých, vyzrálých broskví v listovém těstě. Moučník, po kterém budete chtít sáhnout znovu a znovu. Štrúdl není složitý na přípravu a listové těsto můžete koupit už rozválené.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 405 kJ / 3 682 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,96 g |
Tuky | 218,16 g |
Vláknina | 16,30 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 374,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Přidáme cukr a strouhanku. Pražíme, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.
Krok 2: Pak přidáme broskve nakrájené na kostky a zázvor. Směs promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 3-4 minuty. Sejmeme z ohně a necháme asi 5 minut odpočinout a trochu vychladnout.
Krok 3: Rozbalíme těsto, rozprostřeme broskvovou náplň a posypeme čokoládou nakrájenou na kousky. Zavineme štrúdl a konce založíme dospod.
Krok 4: Štrúdly přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí.
Krok 5: Pečeme v troubě předhřáté na 180 °C asi 30 minut.
Krok 6: Před servírováním posypeme vychladlý moučník moučkovým cukrem.
Zveřejněno 2. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvovočokoládový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/131Z
Moje poznámka
Broskvovočokoládový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/131Z
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 9 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 10 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 13 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 22 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Tématické fráze:
balení štrůdlu,
štrůdl s broskvemi,
potírat štrůdl vajíčkem,
recepty rakytník nakládaný v medu,
rakytník nakládaný v medu,
časopis albert jablečný štrudl,
zavin s broskvemi a cokoladou,
balení štrůdlu,
balení štrůdl,
štrúdl s s broskvemi,
strudl s nektarinkama a cokoladou,
štrůdl brozkve,
strudl pod poklickou,
štrůdl z brozkvý,
listove testo a broskve cokolada,
do strudlu cokolada,
listove testo potirat vajickem?,
potírat štrůdl vajíčkem?,
plitvický štrúdl,
zavin s broskvovou naplni
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
mandle plátkové,
cukr moučkový,
broskve,
zázvor nakládaný,
strouhanka,
cukr krupice,
máslo,
čokoláda hořká
Komentáře (25)
krásný zákusek a foto, to foto
medmic:Tak to fakt nevím. Je uveden jen nakládaný zázvor. Jinak nic víc.