Lasagne s mletým masem
Chcete rodině připravit oběd jako z italské restaurace? Vyzkoušejte tradiční lasagne s rajčatovou omáčkou a bešamelem. Na bohatě vrstvených zapečených těstovinách nesmí chybět ani pořádná porce rozpečeného sýra.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 442 kJ / 3 213 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,06 g |
Tuky | 106,52 g |
Vláknina | 18,60 g |
Cholesterol | 317 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 408,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme 20 minut provařit.
Krok 2: Připravíme lasagne. Máme-li ty, co se předem nemusí vařit, je lepší, je-li omáčka trochu řidší. Lépe se částečně vsákne do těstovin.
Krok 3: Zatímco se masová směs dusí, připravíme bešamel. Na másle usmažíme světlou jíšku, tu na chvíli odstavíme z plotny a zalijeme ji horkým mlékem. Přesuneme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme zhoustnout do požadované hladké konzistence. Až nám bude hustota bešamelu vyhovovat, dochutíme jej solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Krok 4: Zapékací nádobu vymažeme máslem a její dno vyložíme vrstvou připravených lasagní. Na ně nalijeme omáčku s mletým masem a na ni část bešamelu. Na bešamel opěr rozložíme lasagně a vrstvení opakujeme dokud máme suroviny. Poslední vrstvu tvoří lasagně, které hustě posypeme sýrem.
Krok 5: Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 30-40 minut do zezlátnutí.
Zveřejněno 10. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZDA
Moje poznámka
Lasagne s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZDA
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 4 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 19 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 19 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 2 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 2 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 3 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 5 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 14 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 18 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 18 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 19 hodinami
Tématické fráze:
lasagne z mletého masa,
lasane s mletym masem recept,
lasagne s masem,
lasagne z mletého masa recept,
lasagne se špenátem a mletým masem,
lazaně od polreicha,
lasagne videorecept,
lasagne z mletého masa s bešamelem,
lasaně s mletým masem,
lazaně recept s mletým masem video,
lasagne s mletým masem a špenátem,
recepty lasagne s masem,
lasagne z mletého masa video,
lasagne video,
lazaně s mletým masem,
lasagne recept video,
lasagne z mletého masa a besamelem,
italské lasagne z mletého masa,
top recepty lasagne video,
lasagne
Suroviny:
maso mleté,
protlak rajčatový,
máslo,
těstoviny lasagne,
koření na špagety,
mouka hladká,
pepř mletý,
ořech muškátový,
kečup sladký,
cukr,
sůl,
sýr strouhaný,
olej,
mléko,
máslo
Komentáře (15)
Žádné, ani sušené lasagne, není nutno předem vařit.
blanka:
S mlékem to tak nedělám, ale na zásmažku rozpálenou mouku zalévám vřící vodou