Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevná, zdravá a rychlá polévka

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 299 kJ /
788 kcal
Bílkoviny41,81 g
Tuky35,02 g
Vláknina28,48 g
Cholesterol 569 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy62,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. Na másle rozpustíme droždí, necháme zpěnit, přidáme sušený zázvor, zamícháme a přisypeme nastrouhanou zeleninu a chvíli vše restujeme. Krok 2: Zalijeme zalijeme vývarem ze sceletu, nebo jen horkou vodou. Vaříme cca 8 minut. Krok 3: Z vajec a dětské krupičky si uděláme hustší těstíčko a lžičkou pak přidáváme nočky do vařící polévky. Nakonec vsypeme sušený medvědí česnek, dochutíme solí, pepřem a necháme ještě chvíli povařit. Na talíři posypeme petrželkou nebo nasekanou zelenou natí z cibulek. Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 12. 9. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Do těchto rychlých polévek dávám vždy vyvařit jedno rozkrojené rajčátko a větší plátek papriky, tak, jak to dělávala celý život má babiča, má to dobrý "šmak" a chuť i vůni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9Zx

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9Zx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji a zkuste ji, je to polévka v "cuku- letu" a moc dobrá, plná vitamínů řady "B " + zelenina a zázvor:-K;-)

spagetka: mám ho tam psaný také, je to prima:-K;-)

Jako od maminky:-p:yes::yes:
Povedená Ivčo, tu bych si dala:-p

Já ji také dělávám,ale bez"medvěda":-Dten nemám:-/Zázvor chuť polévečky pěkně podtrhne a Ty ji máš moc hezkou:-p+9:yes::-K

super polívečka, já jsem polívková:-p:yes::-K

Já dávám pro barvu i do vývarů rajčátko.Drožďovou jsem dlouho nedělala, musím napravit ;-):-p:yes:

yanull:;-) děkuji, hezky jsi to napsala, právě si pochutnává můj mužíček i když říkal, že ji neechce, ale snědl 2 talíře a ani nemrkl :-))

Ivi,máš ji na obrázku opravdu moc hezkou;-)Drožďovou jsem ještě nezkoušela, tak mám co dohánět:-K:yes:

Polévka vypadá moc lákavě, s chutí bych se do ní pustila. Určitě vyzkouším. Posílám 5. bodík;-)

Krásná fotogenická polévečka:-p, kdyby to bylo možné technicky, hned bych si přivezla lžíci;-),jelikož to možné není, tak za tu dobrůtku posílám bodík ;-):-):yes::-K +4:yes:

Tak to bude dobrota, drožďovou polévku jsem ještě nikdy nevařila, jen drožďové knedlíčky a ty mě dostaly! Takže vyzkouším. . . :-p:yes:+

miluju drožďovou;-):-p:yes::yes::-) a už jsem ji dlouho nedělala.. ta tvoje vypadá krásně:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
rychlá polévka, zdravá polévka, rychlá zdravá polévka, zdravé polévky, zdravé polévky recepty, rychlé polévky, rychlá dětská polévka, rychla a zdrava polevka, polevky recepty, rychlé zdravé polévky, zdravá a rychlá polévka, zdravé a rychlé recepty, recepty na zdravé polévky, zdravá polévka recept, pikantní octová polévka, recepty zdravé polévky, dětská rychlá polévka, rychlé dětské polévky, recepty polévky, zeleninova polevka je zdrava

Suroviny:
droždí čerstvé, mrkev, celer, petržel, zázvor sušený, máslo, vývar masový, sůl, pepř, česnek sušený medvědí, vejce, krupice dětská, cibulka jarní, rajče, paprika čerstvá červená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu