Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky s cizrnou na víně

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 734 kJ /
1 371 kcal
Bílkoviny153,86 g
Tuky46,43 g
Vláknina9,67 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 2,46 g
Sůl5,95 g
Sacharidy50,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl. Krok 2: Chvíli ještě vše osmahneme, přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme. Potom zasypeme solamylem, promícháme a ještě chviličku osmahneme, nakonec přidáme kečup a 1,5 dcl vína, podlijeme vodou a dusíme asi 1/2 hodiny. Krok 3: Přidáme cizrnu, zbytek vína, příp. dochutíme solí, podlijeme vodou nebo ještě zahustíme trochou mouky (pokud chceme směs hustší) a dusíme ještě 1/4 hodiny za občasného promíchání. Takto můžeme podávat s chlebem, topinkou. Krok 4: Nebo směs dáme do zapékací misky, pokryjeme sýrem, vypečenou slaninkou (můžeme ještě posypat strouhankou) a dáme buď do trouby zapéct, nebo stačí jen chvilka pod gril.

Zveřejněno 23. 9. 2012

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Dadalova kuchařka, mírně upraveno.

Cizrna lze nahradit bílými fazolemi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYXm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYXm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes: krásný recept, urřitě vyzkouším:-K

Moc hezký recept:-p+10:yes::-K

to vypadá úúúžasně,ukládám a určitě vyzkouším,díky:-p:yes::yes::yes::-p

cizrna, super věc :-D:yes:

Vypadá to velice dobře :yes:

Super ;-);-);-):-K

:-K super recept:-p:-p:yes::yes::-))

Ja mám pre takéto účely zamrazenú cizrnu už uvarenú, môžem vyskúšať...:yes:

moc se mi to líbí, doma je dokonce cizrna suchá i mokrá:-D a sýr libovolný, nebo dáme nějakému větší preference:-?:-D;-):-?

Tématické fráze:
vepřové nudličky na víně, vepřové maso s cizrnou, vepřové nudličky, veprove s cizrnou, cizrna recepty, čína s cizrnou, vepřové nudličky maso recepty, vepřové cizrna, recepty z cizrny, recepty vepřové nudličky na víně, vepřové nudličky recept, recept na vepřové s cizrnou, vepřové nudličky víno, cizrna-recepty, recepty na cizrnu, veprove nudli ky na víně, cizrna v receptech, vepřové maso s cizirnou, vepřové nudličky s topinkou, vepřova smes na vine

Suroviny:
maso vepřové, cizrna, cibule, česnek, petržel, mrkev, kečup sladký, sůl, pepř, zázvor mletý, fenykl, solamyl, víno bílé, sýr nastrouhaný, slanina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu