Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy s pudinkem

Pudink a jablka tvoří dokonalou chuťovou kombinaci v tomto snadném receptu na jablkové řezy. Moučník je dokonale vláčný a příjemně kyselkavý. Dopřejte těstu čas na odpočinek v lednici a uvidíte, že se vám s ním bude pracovat jedna báseň.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odpočinutí těsta

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 830 kJ /
5 457 kcal
Bílkoviny85,18 g
Tuky177,35 g
Vláknina36,20 g
Cholesterol 287 mg
Sodík 737 mg
Sůl2,38 g
Sacharidy861,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vále si přichystáme mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme na kostky pokrájenou Heru, vejce a mléko. Vše zpracujeme v hladké těsto. Krok 2: Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu. Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: Připravíme náplň. Z mléka, cukru a pudinku připravíme pudink dle návodu na obalu. Jablka oloupeme a pokrájíme na plátky. Krok 4: Těsto rozdělíme na polovinu. První část vyválíme na velikost plechu, který vyložíme pečícím papírem. Těsto přeneseme na plech. Krok 5: Na těsto natřeme vychladlý pudink, poklademe ho plátky jablek, posypeme rozinkami a skořicí dle chuti. Krok 6: Rozválíme druhou část těsta a přikryjeme jí jablka. Krok 7: Těsto na několika místech propícháme vidličkou a upečeme při 180 °C asi 40 minut. Vychladlý moučník krájíme na řezy.

TIP: Časté chyby při zpracování a pečení křehkého těsta - rady a tipy

Zveřejněno 14. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pL8V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pL8V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Prohlížela jsem si zde recepty a tenhle mě padl do oka.
Nádherná fotečka a vypadá to že je dobrý i receptík.
Těsto se chladí v lednici tak jsem zvědavá na výsledek a za mne +13:yes:

Tak jsem dala těsto na chvíli do mrazáku, aby se nachladilo a pak do lednice...říkala jsem si, že bych ta jablíčka trochu povařila, kápla a skořici...a to pak natřela na pudink?:-8

Je to lehký chutný koláč,peču ho už let,a nemá chybu:-K:yes:

miladkasimova@seznam.cz

Petra :Já pudink promíchávám a leju ho tam vlažný,aby zase těsto moc nepovolilo.

O víkendu jsem upekla a všem moc chutnal:-p:yes:, jen si mi to těsto trhalo a lepila jsem jako Drtikol:-D:-D zkusila jsem ho dát na hlubší plech a udělala jsem dvojitou dávku pudinku;-)
Přidávám bodík a upeču znovu kfyž je sezona jablíček:-p:-8:yes:

Vyzkousela jsem tyto na prvni pohled krasne rezy. Testo jsem vyvalovala hodne studene a tak jsem ani nemela zadne vetsi problemy. Kolacek je jemne chuti a urcite jsem nedelala naposledy. Udeluji bodika:yes:11:yes: a dovoluji si pridat i fotku:-K

Tak už se to peče,jen to těsto nešlo vůbec rozválet,hrozně se trhalo příště ho nechám odležet až do druhého dne.Lepil jsem to jak pták hnízdo:-D tak snad to bude i tak dobrý:yes:

dělám podobně jsou výborné:yes::yes:

:-O:-O že bych to zítra spáchala;-):-? už nevím, co s jablkama:-8:-D mooc hezké:yes::yes::yes::-K

Pudinkové dezerty mě moc chutnají a tento vypadá skvěle:-*:-p:yes::yes:

Chápu dobře,že se to peče i s tím pudinkem ;-) už se na to chystám :-p

punink určitě horký na vychladlé těsto,že??jinak bych ho nerozetřela:-)

prosím pudink určitě natírat ještě horký na vychladlé těsto,že??jinak bych ho asi nerozetřela:-)

Tématické fráze:
pudinkové řezy s jablky, jablečné řezy, řezy s jablky a pudinkem, pudinkovo jablecne rezy, jablkové řezy s pudinkem, jablečná náplň s pudinkem, pudinkové řezy, řezy s pudinkem a jablky, jablečné pudinkové řezy, řezy s pudinkem, pudinkové jablečné řezy, jablečný moučník s pudinkem, jablečné řezy s pudingem, jablečné pyré s pudinkem, řezy s jablky, jablečnýřezy s pudinkem, pudinkovo-jablečné řezy, řezy s jablečným pyré, jablečné moučníky s pudinkem, jablečné recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, prášek do pečiva, tuk hera, vejce, mléko, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, jablko, rozinky, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu