Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékané brambory se slaninou a sýrem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Damien

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 4 -5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 083 kJ /
3 605 kcal
Bílkoviny92,00 g
Tuky200,00 g
Vláknina44,00 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 5,32 g
Sůl13,00 g
Sacharidy337,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory opereme a uvaříme ve slupce. Krok 2: Vysypeme na vymaštěný plech a pomačkáme šťouchadlem - takovým tím vlnkovatým. Osolíme bylinkovou solí (nebo obyčejnou solí) a okořeníme provensálskou směsí. Pokapeme olivovým olejem. (Nejlépe je, nakapat ho na mašlovačku a tou zlehka brambory poťukávat.) Krok 3: Dáme do trouby na cca 200°C péct. Krok 4: Když začnou růžovět, posypeme je anglickou slaninou, nakrájenou na nudličky a strouhaným sýrem a zprudka zapečeme, až sýr začne zlátnout. Lze podávat se salátem - okurkovým, rajčatovým, hlávkovým.

Zveřejněno 30. 9. 2012

Poznámka autorky Damien

Kdo nerad anglickou, může dát uzené nebo salám. Původní recept byl bez slaniny a sýra, vhodný tedy pro ty, kdo mají před výplatou hluboho do kapsy. My ho trovhu vylepšili:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané brambory se slaninou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEv5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékané brambory se slaninou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEv5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrotka, děkuji. Bodík i fotka... :-K

Tynno, dík za pochvalu. My už je dělali se vším možným: anglickou, uzeným, různými salámy - i bez, jen se sýrem a pokaždé :-*

Tak jsem je včera dělala k večeři. Měla jsem doma jen zbytek uzeného, ale s uzeným to bylo skvělé zbyl jen prazdný pekáč :-)Díky za zajímavý recept :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

brambůrky lahodné:yes::-D fotečky nádherné:yes::-D

Děkuji všem za pochvalu a Tobě Aničko za pěkné fotky. Já mám smůlu, že můj "dvorní fotograf" chodí na noční, ve dne spí a když jí až v noci, tak už není světlo na focení:-( Ale jídlo je to :-p, máme to rádi jen tak, jako přílohu jsme to ještě nepoužili

Jarmilko,posílám Ti pátý bodíček za moc fajn zapékané brambory a pár fotek k tomu;-):-))
Já jsem dělala porci jen pro 3,tak jsem si množství trošku upravila.Místo anglické jsem použila česnekový bok na nudličky,které jsem před položením na předpečené brambory trošku osmažila:-).
Bylo k tomu kuřátko,my jsme si moc pochutnali a já Ti děkuji:-K:-p+5:yes:

:yes: bezvadné ;-)

:-p:-p super receptík

Brambory máme moc rádi a tato verze musí být :-p:-p:-*:-*:yes:

Damien, brambory jsou u nás v kurzu a můžeme je na každý způsob a tyhle vypadají taky báječně a já je někdy vyzkouším. Dělám je podobně na cibulce a anglický slanině, hodně zeleného, pažitku, petrželku, lahůdkovou cibulku ap., ale dělám je na plotýnce, ne v troubě;-) Dávám ti 1.bod:yes:

Tématické fráze:
zapečený brambory se sýrem a slaninou, zapečené brambory se sýrem, brambory se slaninou a sýrem, zapečené brambory se slaninou a sýrem, zapékane brambory se syrem, zapékane brambory, brambory zapečené se sýrem a slaninou, brambory se slaninou, zapečené brambory se sýrem a slaninou, brambory zapekané se sýrem, zapečené brambory se sýrem., zapečené vařené brambory se slaninou a sýrem, brambora se slaninou a sýrem, brambory se syrem a slaninou, brambory s anglickou a syrem, brambory zapecene se slaninou a syrem, zapečené brambory se slaninou, zapečená brambora se slaninou, brambora se sýrem a slaninou, brambory se slaninou v troubě

Suroviny:
brambory, olej, olej olivový, sůl bylinková, slanina anglická, sýr nastrouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu