Pečený divočák
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní suroviny a dát si záležet na jeho přípravě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 174 kJ / 281 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,92 g |
| Tuky | 15,47 g |
| Vláknina | 16,52 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 27,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kančí maso pokrájíme na malé kousky. Česnek rozetřeme se solí a promícháme s masem. Naložené maso necháme odležet asi týden až 14 dní v lednici.
Krok 2: Troubu zapneme nahřívat na 250 °C.
Krok 3: Mrkev, petržel i celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 4: Na dno pekáče dáme trochu nastrouhané zeleniny s cibulí. Přidáme česnek, slaninu a vše promícháme.
Krok 5: Navrch naskládáme maso a zasypeme zbylou zeleninou. Přidáme divoké koření a lžíci sádla.
Krok 6: Podlijeme vodou, zakryjeme víkem a dáme péct do vyhřáté trouby při 250 °C asi na 1,5 hodiny.
Krok 7: Poté stáhneme teplotu na 200 °C a dopečeme do měkka asi hodinu. Zhruba 15 minut před koncem pečení sundáme víko, aby se maso opeklo do zlatova.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLMr
Moje poznámka
Pečený divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLMr
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 5 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 17 minutami
Domácí langoše
BTKILI před 4 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 5 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 5 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 5 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 6 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 6 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečený divočák,
divočak recepty,
recepty z divočáka,
pečený divočák recepty,
pečený divočák na zelenine,
divočák recept,
pečeně z divočaka,
recepty divočák,
divočák pečený,
divočak,
pečeně z divočáka recept,
jak naložit maso z divočáka,
pečené maso z divočáka,
pečený divočák na česneku,
divočák na zelenině,
recept na divočáka,
naložení divočáka,
maso z divočáka recepty,
recept na pečeneho divočaka,
pečený divočák recept
Suroviny:
maso kančí,
česnek,
sůl,
mrkev,
petržel,
slanina,
celer,
cibule,
česnek,
sádlo,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl
Komentáře (10)