Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 359 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,64 g |
Tuky | 1,56 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, nakrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15 minut.
Krok 2: Podušené václavky dáme do zapékací misky, přisypeme sáček omyté rýže, nebo půl hrnku jakékoliv oblíbené rýže, přidáme zeleninu a zalijeme 1 a půl hrnkem ochuceného vývaru, nebo vodou, ale přidáme kousek masoxu.
Krok 3: Pečeme v troubě do vyvaření vody, až rizoto mírně zrůžoví. Můžeme posypat sýrem. Konzumujeme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
Moje poznámka
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 44 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 36 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 1 hodinou
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 1 hodinou
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 2 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 5 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 9 hodinami
Tématické fráze:
jedlé houby václavka recepty,
mražené václavky,
jak vypadá houba václavka,
vaclavky mražené,
smažené václavky,
václavky recepty,
rizoto s vaclavkami,
václavkové rizoto,
vaclavky rizoto,
jak vypadá václavka,
václavka,
tepelná úprava václavek,
recepty z vaclavek,
vaclavky recept,
václavky s rýží,
úprava václavek,
smažené rizoto,
jedlé houby václavka smaženice,
recept vaclavky,
recepty s václavek
Suroviny:
houby václavky,
rýže,
zelenina,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
vývar,
sýr tvrdý,
olej
Komentáře (16)
Jani,vypadá to moc hezky
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...