Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 359 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,64 g |
Tuky | 1,56 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 112,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, nakrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15 minut.
Krok 2: Podušené václavky dáme do zapékací misky, přisypeme sáček omyté rýže, nebo půl hrnku jakékoliv oblíbené rýže, přidáme zeleninu a zalijeme 1 a půl hrnkem ochuceného vývaru, nebo vodou, ale přidáme kousek masoxu.
Krok 3: Pečeme v troubě do vyvaření vody, až rizoto mírně zrůžoví. Můžeme posypat sýrem. Konzumujeme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
Moje poznámka
Rizoto z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2JW
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 21 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka
Slavista62 před 1 hodinou
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 1 hodinou
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 2 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 2 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 4 hodinami
Tématické fráze:
jedlé houby václavka recepty,
mražené václavky,
jak vypadá houba václavka,
vaclavky mražené,
smažené václavky,
václavky recepty,
rizoto s vaclavkami,
václavkové rizoto,
vaclavky rizoto,
jak vypadá václavka,
václavka,
tepelná úprava václavek,
recepty z vaclavek,
vaclavky recept,
václavky s rýží,
úprava václavek,
smažené rizoto,
jedlé houby václavka smaženice,
recept vaclavky,
recepty s václavek
Suroviny:
houby václavky,
rýže,
zelenina,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
vývar,
sýr tvrdý,
olej
Komentáře (16)
Jani,vypadá to moc hezky
Jana Mašindová: Máš asi pravdu, ale tady u nás jsou houby pořád ještě málo, jsme rádi, když nějaké najdeme a šetříme si je třeba na Vánoce, my děláme houbovou polévku. Václavek je poměrně dost, krásně voní, tak proč je nezkusit do rizota?
Ja mám jednoduchý soôsob na rizoto. Udusím huby (hocijaké) na cibuli, neskôr pridám zeleninu, solím, korením atď., vodu nechám odpariť. Ryžu zvlášť uvarím vo vode v inom hrnci. Scedím a vsypem do zmesi húb a zeleniny. Ale ja si vždy všetko zjednoduším...