Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová okurková polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medmic

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 099 kJ /
263 kcal
Bílkoviny9,55 g
Tuky2,11 g
Vláknina24,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,43 g
Sůl10,74 g
Sacharidy40,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Krok 2: V hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, mrkev, petržel a celer, krátce za stálého míchání osmahneme, zalijeme přibližně půl druhým litrem vody a vaříme dokud zelenina není poloměkká. Krok 3: Poté přidáme i brambory a když ty jsou skoro měkké, nastrouháme do polévky na hrubém struhadle okurky. Krok 4: Polévku dokořeníme majoránkou, povaříme ještě krátkou chvíli tak, aby se nám pospojovaly všechny chuti, ochutnáme, případně jemně osolíme a pak postupně vmícháme zakysanou smetanu. Krok 5: Přibližně půl kelímku rozmícháme s trochou polévky a vmícháme vše k celku, necháme přejít varem, ochutnáme a pokud vyžadujeme ještě kyselejší chuť dodáme i stejným způsobem zbytek.

Zveřejněno 13. 9. 2012

Poznámka autora medmic

Rychlokvašky se většinou dají koupit celou sezónu v různých tzv. ruských obchodech. Také si je můžeme celkem snadno vyrobit viz https://www.kucharka-recepty.com/rychlokvasky-2813

Je možno zkusit tuto polévku i z normálních kyselých okurek, ale v takovém případě použijte jich velmi málo a strouhejte je na jemném struhadle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kX86

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kX86

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ve škole nám dělali okurkovou omáčku, ale z normálních kyselých okurek. Ne, že by se staka naším koníčkem, ale byli jsme hladoví puberťáci, navíc byla s knedlíky a hovězím. Tak jsme se mohli nacpat do sytosti. Moje babička nakládala rychlokvašky s vinnými listy, s koprem a solí a na několika místech je propíchala. Když jsme je jedli, tak nám šťáva z nich tekla do rukávů. Od té doby jsem ale lepší neobjevila. V létě určitě vyzkouším Vaši polévku.:-K

rebeka: nejenže vypadá ale je skvělá
teď jsem ji dělal znova pro návštěvu a úplně odpadávali blahem, že je to nové, originální a výborné (a z mého hlediska strašně jednoduché)

:-O ani nevím, že taková polívka existuje:-O vypadá to doost dobře:-p;-):yes::yes:

Medmic, také chutná polévečka, která stojí za 3.bod:yes:

Podobně dělávám ze zavařených okurek a místo zakysanky kefír domácí výroby,někdy ještě přišoupnu syrové vajíčko:-)Tahle verze je také moc fajn:yes:Líbí se mi a já hodnotím prvním bodíkem:-):-p+1:yes:

wdcwed

Tématické fráze:
okurková polévka, recepty okurková polévka, polévka z kyselých okurek, okurková polévka recept, teplá okurkova polévka, polévka z okurek, polévka z rychlokvašek, okurkova polevka z kyselych okurek, okurková polévka teplá, okurková polívka, polevka z kysele okurky, okurková polévka kysela, kysela okurkova polevka, recept okurková polévka, polevka z okurky, recept na okurkovou polevku, polevka z kysanych okurek, polevka okurkova, smetanové polévky, recept kyselá okurková polévka

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, brambory, rychlokvašky, majoránka, sůl, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, smetana zakysaná, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu