Jemné koblížky z DP
Domácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je, že sklidí úspěch u všech vašich strávníků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,86 g |
| Tuky | 49,30 g |
| Vláknina | 18,20 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,32 g |
| Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny vložíme suroviny - napřed tekuté, potom sypké a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme na program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na vál, rozválíme na asi 1 cm vysokou placku a vykrajujeme menší skleničkou (kroužkem) kolečka.
Krok 3: Na polovinu koleček dáme doprostřed džem, okraje koleček potřeme lehce vodou (aby se horní lépe přilepilo) a poklademe druhou polovinou koleček.
Krok 4: Kraje důkladně uzavřeme konci nehtů, aby náplň nevytekla. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Troubu zapneme na 50°C, vložíme plech a necháme koblížky 10 minut nakynout.
Krok 6: Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažíme koblížky dozlatova.
Krok 7: Po usmažení klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný olej. Nakonec pocukrujeme.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné koblížky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO5j
Moje poznámka
Jemné koblížky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO5j
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček
Přidáno před 11 minutami
Šťavnatí švábi
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 22 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 26 minutami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 6 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 7 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 7 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 7 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 9 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 12 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
koblížky,
koblížky recept,
recept na koblizky,
recept koblížky,
koblišky,
koblížky jako od babičky recept,
plněné koblížky,
recepty koblížky,
kobližky z domácí pekárny,
recepty na koblizky,
koblížek,
jemné koblihy recept,
koblížky z trouby od hrušky,
recept na koblišky,
plnění koblížků,
koblížky plněné,
vyskoušene recepty na kobližky,
koblizky z dp,
koblížky z pekárny,
koblížky od hrušky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (43)
jo, ještě jsem si vzpomněla.. maminka vždycky do oleje, ve kterém se koblížky smažily, přidávala pár koleček syrové mrkve, které po dobu smažení průběžně vyměňovala.. prý kvůli přepalování tuku