Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 374 kJ / 1 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,08 g |
Tuky | 46,16 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 96,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: TĚSTO:
bílky + špetka soli - vyšleháme sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut. Krok 2: KRÉM:
pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr - vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX - vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme. Krok 3: POLEVOU, kterou vyrobíme - 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.
bílky + špetka soli - vyšleháme sníh, žloutky + cukr - vyšleháme v pěnu do které postupně zašleháváme metličkou 1/2 sněhu poté mouku, solamyl a nakonec zbytek sněhu. Vylijeme na plech na který jsme dali pečící papír a pečeme na 170°C cca 20 minut. Krok 2: KRÉM:
pomazánkové máslo + cukr + vanilkový cukr - vyšlehat, šlehačka + ztužovač FIX - vyšleháme šlehačku, poté šlehačku lehce vmícháme do směsi z pomazánkového másla a cukru a natřeme na vychlazený piškot, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a zalijeme. Krok 3: POLEVOU, kterou vyrobíme - 2 sklenice moštu dáme vařit, přidáme cukr a poté přidáme v 1 sklenici moštu rozkvedlaný solamyl. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme, necháme cca 5 minut za stálého míchání schladit a poté zalijeme jablka. Když poleva ztuhne. Zákusek vložíme do chladničky.
Zveřejněno 28. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečno skořicové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL5D
Moje poznámka
Jablečno skořicové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL5D
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 3 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 7 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 3 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 4 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 5 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 5 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 6 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 7 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 7 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 8 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 10 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 10 hodinami
Tématické fráze:
jablečno skořicová buchta,
skořicové řezy s jablky,
skořicový řez,
jablečný skořicový řez,
jablečno skořicová bábovka,
co použít místo solamylu,
jablečný řez se skořicí,
jablečno skořicový šneci,
skoricova buchta,
skořicový zákusek,
skořicove zakusky,
jablecne rezi,
skočicové řezy s jablky,
skočicové řezy s jablky,
piskot s nastrouhanymi jablky,
jablečno skořicový řez,
jablko skořicové řezy,
jablečno tvarohové řezy recept,
jablečnoskořicové řezy,
jablečnoskořicová buchta
Suroviny:
mouka polohrubá,
solamyl,
vejce,
cukr,
sůl,
pomazánkové máslo,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jablko,
skořice mletá,
mošt jablečný,
cukr,
solamyl
Komentáře (3)
Řezy i fotka vypadají dobře, tak ti dávám 2. vstupního boda