Bavorské vdolečky
Smažené kynuté bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si je s hruškovými povidly, které jim dodají netradiční chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 419 kJ / 2 729 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,59 g |
| Tuky | 64,46 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 697 mg |
| Sodík | 692 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 452,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí promícháme se lžičkou cukru, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do prosáté mouky přidáme zbytek cukru, špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, kvásek, zbylé mléko a nakonec i rozpuštěné vlahé máslo.
Krok 3: Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple asi 1 hodinu vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Krok 4: Vykynuté těsto přesuneme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát a pomocí skleničky z něj vykrajujeme vdolečky.
Krok 5: Urovnáme je na pomoučenou pracovní plochu a necháme ještě 15-20 minut kynout.
Krok 6: Mezitím v širším hrnci rozehřejeme olej.
Krok 7: Po vykynutí vytvoříme uprostřed každého vdolečku důlek a touto stranou vdolečky vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme zvolna, z každé strany asi 3 minuty, až jsou krásně zlatavé.
Krok 8: Po usmažení je osušíme na papírové utěrce, aby se odsál přebytečný olej a necháme je prochladnout.
Krok 9: Důlky ve vdolečcích naplníme povidly, do kterých můžeme přidat trochu rumu (pro děti vynecháme), posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Moje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 4 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 5 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 5 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 6 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 35 minutami
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 1 hodinou
Bramboráčky
Anickamanicka před 2 hodinami
Domácí langoše
Jurkano před 2 hodinami
Perníčky
horakova654 před 2 hodinami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 3 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 3 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 3 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 3 hodinami
Tématické fráze:
bavorske vdolky,
bavorské vdolky jednoduché,
bavorske vdolky recept,
recept na bavorské vdolky,
bavorské vdolečky s povidly a tvarohem,
vdolky recept,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolky,
domácí vdolečky,
recept na domácí vdolky,
recept bavorské vdolky,
domaci vdolky recept,
recept na domácí vdolečky,
maminčiny recepty vdolky,
recept na domácí vdolky na oleji,
nejlepší bavorské vdolky,
bavorsky vdolky,
bavorské vdolečky-babiččiny recepty,
vdolky,
bavorský vdoleček
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
vejce,
žloutek,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
olej,
tvaroh na strouhání,
povidla švestková,
rum,
šlehačka
Komentáře (64)
Ať žijí kváskoví cvoci
Dle zkušeností tady jsem do těsta dala trochu víc mléka, ale aby se s ním v konečné fázy dobře pracovalo, po vykynutí jsem ho hodně pomoučnila. Výsledek byl perfektní!
vaničkový tvaroh+cukr+vanilkový cukr+zakysaná smetana
povidlí+cukr+rum+citronová kůra
Recept je skvělí tak at si píše hrubky jaké chce.
U nás v jednotě nevjeděly, co po nich chcu.
To je teda recept, na dvje věci.
když těsto nekyne a nebo špatně kyne, vždy jsou na vině špatné kvasnice (droždí), a také někdy malá teplota v místnosti,věř mě, jsem pekařova dcera