Řezy s pomerančovým krémem
Kombinace kakaa s pomerančem je vždy zárukou, že si pochutnáme. Tyto křehké piškotové řezy proložené pomerančovým krémem na bázi šlehačky a zalité čokoládou vám zajisté rozjasní den.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 575 kJ / 2 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,16 g |
Tuky | 135,23 g |
Vláknina | 23,98 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 551 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 310,20 g |
Postup přípravy
Z pomerančů vymačkáme šťávu a lžičkou vybereme i dužninu (já jsem ji vyškrábala přímo na ručním odšťavovači). Krok 9: Do vyšší misky s pomerančovou šťávou za stálého šlehání ručním mixérem postupně přisypáváme po částech pudinkový prášek, až vznikne tužší pudink. Krok 10: Potom lehce vmícháme vyšlehanou šlehačku s cukrem. Krok 11: Oba dva díly piškotu pokapeme šťávou, vymačkanou ze zbytků pomerančů a spojíme pomerančovým šlehačkovým krémem. Krok 12: Horní část potřeme marmeládou – stačí jen srovnat povrch piškotu a rozetřeme čokopolevu. Krok 13: Čokopoleva: čokoládu rozpustíme v misce ponořené do horké vody a vmícháme olej.
Zveřejněno 26. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s pomerančovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KJR
Moje poznámka
Řezy s pomerančovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KJR
Nejnovější recepty
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 2 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 3 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Letní vaječná tlačenka
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 1 hodinou
Švestkový kompot
Backurka před 2 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 5 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 5 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 6 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 6 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 6 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 6 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 6 hodinami
Tématické fráze:
pomerančový krém,
řezy na plech nejnovější recepty,
řezy na plech z krémem,
řezy s krémem,
řezy na plech s krémem,
piškotové řezy s krémem,
pomerancovy krem do dortu,
buchta s pomerančovým krémem,
dort s pomerančovým krémem,
řezy na plech s kremy,
luxusní ovocné řezy s krémem,
pomerančové řezy,
pomerancovy rez,
rostlinná šlehačka rama,
pomerančový krem dortovy,
dýňové řezy s želatinou,
recept na pomerančový krem,
pomerančové řezy, moučník,
piškot s pomerančovým krémem,
čokoládový dort s pomerančovým krémem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
voda,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mák mletý,
kakao,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
šťáva pomerančová,
rama cremefine,
čokoláda hořká,
olej,
marmeláda
Komentáře (33)
Díky za fotku, mám radost
Musíš se s tím těstem tak nějak "mazlit"
Žádné hrudky se takto nemohou udělat, právě naopak, když přidám nejdříve mouku, je mnohem větší pravděpodobnost, že hrudky budou (sněhem je již nerozmícháš).
Nic neklesne a směs je pěkně nadýchaná.
Je to možná Tvoje zkušenost, já Ti ji neberu. I Tvůj uvedený postup je na Topkách v některých receptech.
Způsobů, jak udělat stejný piškot je několik, např. šlehat celá vejce do pěny, to ale trvá trochu déle a potom do této směsi zamíchat - opět zlehka zbýv.sypké suroviny.
Jde o to, co pro Tebe znamená "zlehka", nemůžeš samozřejmě sníh zašlehat mixerem, nebo 5min. zamíchávat do těsta.
Já prodávám pouze recepty, co mě nezklamou a vzhledem k tomu, že nejsem žádný profík, tak vím, že se musí povést i ostatním.
Takže závěr: stojím si za tím, že tento postup blbost není
Čauky nunak, někde se asi stala chyba při přípravě, možná sníh nebyl šlehaný dotuha?