Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 347 kJ / 1 039 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,88 g |
Tuky | 5,91 g |
Vláknina | 59,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 69 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 153,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na cibuli osmažíme cibuli a česnek, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu, kromě brambor, klobásku na kolečka, protlak, koření. Vše osolíme a podlijeme asi 2 dcl vody. Vaříme 15 minut.
Krok 2: Pak vše rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Zdobíme dle libosti osmaženou slaninou nebo uvařeným vajíčkem.
Zveřejněno 2. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka po baskitsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xpgk
Moje poznámka
Čočka po baskitsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xpgk
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 11 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 minutou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Pozde před 3 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 3 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 4 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 4 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 7 hodinami
Tématické fráze:
kuře po baskitsku,
čočka recept,
baskitské kuře,
čočka po baskicku,
černá čočka po po indicku,
jan čočka,
kureci nudlicky po baskydsku,
koření k čočce,
ryba po baskydsku,
vepřové po baskitsku,
baskitsko baskicko,
recept kuře po baskitsku,
kuře po baskitsku recept,
kuchařka: janadorazinova,
čočka se zeleninou a brambory,
čočka po baskytsku,
recepty na čočku,
čočka s protlaky,
šcocka po baskidsku,
recept čočka protlak paprika
Suroviny:
čočka,
protlak rajčatový,
cibule,
česnek,
mrkev,
paprika,
klobása pikantní,
brambory,
paprika sušená sladká,
pepř,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
olej
Komentáře (25)
http://prirucka.ujc.cas.cz/
Ale to píšu jen proto, že se tu o názvu začalo diskutovat.
rozmarynaH: Nafocené??
Správně je baskický-viz.http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=Baskicko