Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 518 kJ / 1 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,90 g |
Tuky | 101,22 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 7,55 g |
Sůl | 18,78 g |
Sacharidy | 64,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubokého hrnce do osolené studené vody dáme vařit očištěné plíčky, zeleninu a koření, které pro snadnější pozdější vyjmutí vložíme do takzvaného “vajíčka“ na sypaný čaj. Vaříme do změknutí plíček (Až nám krásně naskrz projede jehlice, nebo špejle. Já vařím ve velkém tlakovém hrnci 30 minut).
Krok 2: Až jsou plíce měkké, vše scedíme, plíčky necháme vychladnout, odstraníme trubice a maso nakrájíme na větší kousky. Odlijeme si množství vývaru dle toho, kolik přibližně budeme chtít omáčky.
Krok 3: Přidáme uvařenou zeleninu a ponorným mixérem rozmixujeme. Uvedeme k varu, volžíme nakrájené plíčky, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, hořčici a na slabém plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Moje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 16 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 16 minutami
Výborné lasagne
Nela20 před 22 minutami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 34 minutami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 38 minutami
Netradiční pečená krkovička
M_J_aeden před 48 minutami
Univerzální kynuté těsto sladké
hskarecka před 51 minutami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Babidasa před 2 hodinami
Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Markeeta před 2 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 2 hodinami
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
plíčka na smetaně,
pličky,
jehněčí plíčka na smetaně,
hovezi plicka recepty,
kančí plíčka,
pajšl - plíčka na smetaně,
krůtí plíčka,
za jak dlouho zmněknou potraviny v tlakovém hrnci,
jak vypadají plíčka,
recept na pajšle,
vaříme plíčky,
rcp na pajšl,
klasické plíčka na smetaně,
řeznictví pajšl,
plicka na vine,
kančí plíčky,
plíčky v pomalém hrnci,
doba vaření plíček,
jehněčí plíčky na smetaně,
těšínské jatky - vepřové plíce
Suroviny:
plíce vepřové,
mrkev,
celer,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
zelenina,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
hořčice plnotučná,
sůl
Komentáře (13)
Moc Vám děkuji za Váš komentář a hlavně,za uvedení prodejen
Udělala jste mi velkou radost i tím,že vyzkoušíte tento recept ve vašem Buffetu na Kuřím rynku
Tady u nás ve Zlíně také nejsou k dostání
Díky za zájem i debatu ohledně pajšlíku
Ať žije pajšl s omáčkou !!!!!!!!!!!!
Jinak k tomu přidávání podobných rcp
Všem děkuji za zájem,komentíky i hodnocení
Nechápu, co dělají v podobných smažené plíčky, to s těmito nemá nic společného
ale ty je máš moc hezké na tom talířku
100 lidí, 100chutí