Pečené maso
Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy získáte chutnou pečeni.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 469 kJ / 1 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 243,63 g |
Tuky | 50,88 g |
Vláknina | 14,14 g |
Cholesterol | 780 mg |
Sodík | 620 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 26,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek očistíme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme na větší kousky. Maso omyjeme, rozkrojíme na 4 menší kousky.
Krok 2: Maso osolíme, potřeme lisovaným česnekem. Na pekáč dáme trochu sádla nebo oleje a na něj nakrájenou cibuli. Místo tuku můžeme použít na dno i pečicí papír.
Krok 3: Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso v této směsi obalíme. Přemístíme na plech a posypeme kmínem. Pokud chceme šťávu hustší, můžeme trochu mouky přidat i mezi maso.
Krok 4: Podlijeme vodou asi do poloviny výšky masa. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 55 minut, potom odkryjeme a pečeme ještě nejméně 20 minut, aby maso získalo pěknou kůrčičku. Během pečení poléváme vývarem z plechu.
Krok 6: Podáváme s bramborami či bramborovou kaší.
Zveřejněno 24. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Qk
Moje poznámka
Pečené maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Qk
Nejnovější recepty
Sachr dort z jablek
Přidáno před 3 hodinami
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
rubihorn před 37 minutami
Pomazánka z uzeného sýra a žervé
Kajkajak před 41 minutami
Korejský Bibimbap (비빔밥) – pro 4 osoby
Tereza26 před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Petka2208 před 1 hodinou
Tilápie na másle a citronu
Elen0766 před 2 hodinami
Čokoládová poleva mojí prababičky
gabrielavachova.mail@seznam.cz před 2 hodinami
Plátek vepřové kýty se žampionovou omáčkou
Leren před 3 hodinami
Domácí slané tyčinky
Lunaskira před 4 hodinami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Hawisa před 4 hodinami
Králík pikant
kimlo před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečené maso,
pečené vepřové maso v troube,
pečené maso v troubě,
pečené vepřové maso,
pečené vepřové maso recepty,
peceni masa,
pečené maso recept,
vepřové maso pečené,
pečené plecko v celku,
pečené maso recepty,
pečené maso v celku,
recept na pečené maso,
jak dobře upéct vepřové maso,
maso na pečení,
pečená masa,
recepty pečené vepřové maso,
pečený maso,
pečene,
pečení masa v troubě,
vepřové pečené maso
Suroviny:
plecko,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
koření grilovací,
mouka hladká
Komentáře (61)
kmínem posypeme dle chuti, kdo nemá rád kousky v jídle, může použít třeba mletý. Tvoje heslo - čím více, tím lépe - v tomto případě není na místě.
Prostě trochu - na ovonění, 1 - 2 kávové lžičky kmínu. Posypeme všechny kousky masa na horní straně. Přeji hodně zdaru a dobrého jídla.
jako výborný, ale jak znám rodinné recepty a začínám vařit, je mi 23 a všechny recepty hledám na netu, tak jsem si všim že čím více kmínu tím více játrovka, jak vůní tak chutí, takže jsem usoudil že pro polena jako jsem já by chtělo uvést údaj kolik kmínu, jelikož se řídím heslem čím více tím lépe a až doposud jsem neměl ponětí co trocha kmínu v akci vykoná. Děkujííí
pavel - držím pěsti ať se překvapení vydaří.
Eva Tesařová a Alca - děkuji za milé komentáře.