Pečenáče
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 531 kJ / 366 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 4,03 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 12,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ryb odstraníme páteř, ale kůži necháme. Mírně osolíme a obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízky.
Krok 2: Do vyšších sklenic si dáme vše, co je třeba do nálevu, mimo octu.
Krok 3: Ryby naskládáme nastojato, zalejeme octem, dolejeme vodu až do vrchu a zavíčkujeme.
Krok 4: Sterilujeme, ale opravdu jen na chycení víčka, pokud můžeme, tak horkým vzduchem.
Krok 5: Konzumujeme tak po 3 dnech, ale i později, pokud vydržíme.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Moje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 9 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 9 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 28 minutami
Těsto na pizzu
Mon17 před 58 minutami
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 1 hodinou
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 2 hodinami
Cop s jablečno-kokosovou náplní
Wanilor před 3 hodinami
Maminčiny palačinky
kimlo před 3 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 3 hodinami
Polévka šup-šup
Danulka52 před 4 hodinami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 5 hodinami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 6 hodinami
Tématické fráze:
nálev na pečenáče,
domácí pečenáče,
pečenáče z cejna,
recept na rybí pečenáče,
pečenáč,
pečenáče z cejnů,
rybí pečenáče,
recept na domaci pecenace,
pečenáče nálev,
ryby pecenace,
pecenace z kapra,
domácí pečenáče z kapra,
pečenáče recept z cejna,
domácí pečenáče recept,
nálev na pečenáče z ryb,
pečenáče ze sleďů,
domácí rybí pečenáče,
co je pečenáč,
co jsou pečenáče,
pečenáč recept
Suroviny:
hejk,
strouhanka,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
pepř,
koření nové koření,
cukr,
sůl,
ocet,
bobkový list
Komentáře (27)
Dnes som otvorila na raňajky pohár s pečenáčmi. Robila som pred týždňom a iba s obrovským zaprením som poháre v chladničke okukávala. Bola to moja premiéra, ešte som nič také nerobila, ale ani nejedla (iba videla v Lidli). A nesterilizovala som - ako radí angel. Ďakujem ti za recept, pretože som nerobila poslednýkrát! +