Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 225 kJ / 54 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
Tuky | 0,14 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové koleno si omyjeme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Kůži na koleni si nařežeme a celé koleno psypeme kořením a rukama protřeme do masa.
Krok 3: Na co nejvíce místech si maso prošpikujeme nachystaným česnekem a klobásou.
Krok 4: Dáme do pekáče, podlejeme vodou, zakryjeme a pečeme na 200°C. Celou dobu pečení přeléváme koleno výpekem a doléváme vodu. Pekla jsem asi hodinu a půl, potom odekryla a ještě 15 minut dopekla.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špikované koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBOw
Moje poznámka
Špikované koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RBOw
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno 16. 8. 2025 16:01:50
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 1 hodinou
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 1 hodinou
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 1 hodinou
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 2 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 3 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 5 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 5 hodinami
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 5 hodinami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 6 hodinami
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 6 hodinami
Tématické fráze:
praseci koleno,
špikované maso,
vepřová plec,
koleno z prasete,
spikovane maso vepřového masa,
koleno pečené nadivoko,
koleno doba pečení,
recept ze špikovaného masa,
uzeny bůček spikovany cesnekem,
jak upect praseci koleno,
špikovaný chleba recept,
špikované vepřové maso,
praseči kolena,
nakládané vepřové koleno,
špikovaný bůček česnekem,
špikovane vepřove recept,
canada chleba,
koleno spikovane cesnekem,
peceni prasat foto,
recpt koleno
Suroviny:
koleno vepřové,
klobása maďarská,
česnek,
koření zlaté prase,
voda
Komentáře (41)
http://www.toprecepty.cz/recept/28311-zlate-prase-...
yanul: díky
http://www.prodejkoreni.cz/korenici-smesi-smesi-le... a jeho složení: paprika sladká a pálivá, pepř,cibule , česnek,petržel,nové koření, bazalka,kmín.Nevím, zda to bude dostačující, třeba vám ještě odpoví autorka receptu
Jinak recpt vypada a urcite chutna uzasne. Davam bodika
Aničko díky
Jani to je ...ec
Moc hezky připraveno,mňam
...jo a že kalorická bomba,...no a co?....žijeme jen jednou a to ještě krátce, tak proč si nepochutnat!
Jana Remkova: