Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny lívanečky s borůvkovým žahourem

Nadýchané lívanečky podle babičky, přelité teplým borůvkovým žahourem a doplněné zakysanou smetanou, voní dětstvím a pohodou. Skvělé a chutné sladké jídlo, které potěší každého milovníka poctivé domácí kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mersy mersy

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 108 kJ /
1 938 kcal
Bílkoviny70,01 g
Tuky28,83 g
Vláknina27,68 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 429 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy335,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůj, vejce, vanilínový cukr a nakonec vlijeme kvásek. Těsto na lívance dobře vymícháme a necháme na teplém místě kynout 30-45 minut. Krok 3: V dobře rozpálené pánvi (nebo lívanečníku), vymazané lehce olejem, smažíme lívance. Krok 4: Borůvky podlijeme vodou, přidáme cukr, koření se skořici a provaříme. Krok 5: Pudink rozmícháme v trošce vody a vlijeme do borůvek, ještě povaříme. Krok 6: Na každý lívaneček dáme lžíci žahouru a ozdobíme lžící kysané smetany. Kdo má rád, zasněží lehce cukrem.

TIP: Lívance - přehled receptů

Zveřejněno 30. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXM3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXM3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jéé to dělám také a moc nám chutnají:yes::yes::yes:

Téééda, to je ale provokace.. mňam :-p

Bibinka:Děkuji, ano moje babička jako všechny ostatní, byla kouzelnice.Jako malá jsem nechápala jaké dobroty dokázala vykouzlit, a všechno to vždycky neuvěřitelně chutnalo a neodolatelně vonělo.Doma to tak nikdy nechutnalo:-8

Mersy, aspoň pro jeden bych si tam sáhla;-) je to pěkné a naše babičky byly hodně šikovné, máš 2.bod:yes:

Tématické fráze:
lívanečky z kvásku, livance s boruvkovym zahourem, babičiny lívanečky, tvarohové knedlíky s borůvkovým přelivem, livance s boruvkovym prelivem, babicciny recepty, palačinky se žahourem, palačinky s borůvkovým přelivem, lívanečky od babičky, lívanečky jako od babicky, livanecky s boruvkovym prelivem, lívance s jahodovým žahourem, pudinkové lívanečky, livance s ovocným přelivem, babičiny lívance, palacinky s zahourem, livanečky, kynuté lívance s borůvkami, lívanečky od od babičky, tvarohové knedlíčky s borůvkovým žahourem

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr vanilinový, cukr krystal, mléko, droždí čerstvé, borůvky, cukr krystal, skořice mletá, koření do perníku, pudink vanilkový, smetana zakysaná, olej, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu