Kapustové karbanátky speciál
Kapustové karbanátky jsou chutné a výživné jídlo, které si získalo oblibu v mnoha domácnostech. Tyto zlatavé placičky z čerstvé zeleniny, můžete připravit i bez masa, jako zdravou alternativu k tradičním pokrmům. Svojí jedinečnou křupavostí a jemnou chutí vás mile překvapí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 797 kJ / 3 537 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,62 g |
| Tuky | 283,14 g |
| Vláknina | 21,38 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 17,99 g |
| Sůl | 44,10 g |
| Sacharidy | 133,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Středně velkou hlávku kapusty zbavíme povadlých listů, omyjeme a buď celou nebo překrojenou napůl, uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Vychlazenou ji nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu.
Krok 2: V míse rozšleháme vajíčka se změklým máslem, solí, mletým kmínem a pepřem. Rohlíky pokrájíme na kostičky a namočíme v mléku.
Krok 3: Oloupanou cibuli pokrájíme najemno, lehce osmahneme na másle s anglickou slaninou a uzeným masem, vše nakrájené na jemné kostičky.
Krok 4: Vše lehce vychladlé vložíme do mísy, dochutíme ještě dle chuti kořením. Pořádně promícháme, upravíme hustotu strouhankou a moukou na těsto, jehož konzistence nám vyhovuje a jdeme smažit.
Krok 5: Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, které vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran.
Krok 6: Na talíři obložíme pokrájenou zeleninou, rajčaty, paprikou, okurkou.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustové karbanátky speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vJvg
Moje poznámka
Kapustové karbanátky speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vJvg
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 6 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 8 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 12 minutami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 1 hodinou
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza šneky
Kajkajak před 2 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 2 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 3 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 3 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 3 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 4 hodinami
Tématické fráze:
kapustové karbanátky se slaninou,
kapusta do mrazáku,
kapustové karbanátky top recepty,
kapustové karbanátky s anglickou,
kapustové karbanátky,
kapustové karbanátky s anglickou slaninou,
mokré karbanátky,
recept na kapustové karbanátky,
jak dlouho vařit kapustu,
jak dlouho vařit kapustu na karbanátky,
kapustov karbanátky,
forma na karbanátky,
kapustove karbanatky se anglickou slaninou,
karbanátky s kapustou a mrkví,
kapustové karbanátky s mrkví,
kapustové karbanátky do mrazáku,
kapustové karbanátky-top recepty,
top recepty kapustové karbanátky,
kapustové karbanátky top,
kapustová karbanátek s mrkvi
Suroviny:
kapusta,
cibule,
maso uzené,
slanina anglická,
vejce,
rohlík,
mléko,
máslo,
strouhanka,
mouka hladká,
pepř čtyř barev,
sůl,
kmín mletý
Komentáře (8)
Na srecepty, kde ten recept mám, mi tehdy odepsali naši "mladí novomanželé", zkoušeli je a chválili, ale mysleli si asi, že to čtu jen já, vyděsili půl stránek
Ale povedly se jim, ani jsem nečekala, že snacha se tak docela dobře vpraví do vaření, furt jen učení, učení...