Kapustové karbanátky speciál
Kapustové karbanátky jsou chutné a výživné jídlo, které si získalo oblibu v mnoha domácnostech. Tyto zlatavé placičky z čerstvé zeleniny, můžete připravit i bez masa, jako zdravou alternativu k tradičním pokrmům. Svojí jedinečnou křupavostí a jemnou chutí vás mile překvapí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 797 kJ / 3 537 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 105,62 g | 
| Tuky | 283,14 g | 
| Vláknina | 21,38 g | 
| Cholesterol | 1,21 g | 
| Sodík | 17,99 g | 
| Sůl | 44,10 g | 
| Sacharidy | 133,13 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Středně velkou hlávku kapusty zbavíme povadlých listů, omyjeme a buď celou nebo překrojenou napůl, uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Vychlazenou ji nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu.
	Krok 2: V míse rozšleháme vajíčka se změklým máslem, solí, mletým kmínem a pepřem. Rohlíky pokrájíme na kostičky a namočíme v mléku.
	Krok 3: Oloupanou cibuli pokrájíme najemno, lehce osmahneme na másle s anglickou slaninou a uzeným masem, vše nakrájené na jemné kostičky.
	Krok 4: Vše lehce vychladlé vložíme do mísy, dochutíme ještě dle chuti kořením. Pořádně promícháme, upravíme hustotu strouhankou a moukou na těsto, jehož konzistence nám vyhovuje a jdeme smažit.
	Krok 5: Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, které vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran.
	Krok 6: Na talíři obložíme pokrájenou zeleninou, rajčaty, paprikou, okurkou.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kapustové karbanátky speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vJvg
Moje poznámka
					
				
Kapustové karbanátky speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vJvg
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 22 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 27 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kapustové karbanátky se slaninou, 
						
						
							kapusta do mrazáku, 
						
						
							kapustové karbanátky top recepty, 
						
						
							kapustové karbanátky s anglickou, 
						
						
							kapustové karbanátky, 
						
						
							kapustové karbanátky s anglickou slaninou, 
						
						
							mokré karbanátky, 
						
						
							recept na kapustové karbanátky, 
						
						
							jak dlouho vařit kapustu, 
						
						
							jak dlouho vařit kapustu na karbanátky, 
						
						
							kapustov karbanátky, 
						
						
							forma na karbanátky, 
						
						
							kapustove karbanatky se anglickou slaninou, 
						
						
							karbanátky s kapustou a mrkví, 
						
						
							kapustové karbanátky s mrkví, 
						
						
							kapustové karbanátky do mrazáku, 
						
						
							kapustové karbanátky-top recepty, 
						
						
							top recepty kapustové karbanátky, 
						
						
							kapustové karbanátky top, 
						
						
							kapustová karbanátek s mrkvi
						
					
						Suroviny:
						
							kapusta, 
						
						
							cibule, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							vejce, 
						
						
							rohlík, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							pepř čtyř barev, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín mletý
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (8)
Na srecepty, kde ten recept mám, mi tehdy odepsali naši "mladí novomanželé", zkoušeli je a chválili, ale mysleli si asi, že to čtu jen já, vyděsili půl stránek
Ale povedly se jim, ani jsem nečekala, že snacha se tak docela dobře vpraví do vaření, furt jen učení, učení...