Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 599 kJ / 1 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,21 g |
Tuky | 23,96 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 525 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 40,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet.
Krok 2: Na druhý den si pokrájíme všechny připravené cibule na drobné kostičky, vložíme je do větší nádoby,/ kterou je možné vložit do trouby/ a opečeme je na rozehřátém sádle pěkně dohněda.
Krok 3: Zasypeme je gulášovým kořením a do tohoto základu vložíme zprudka opéci naložené maso. Orestujeme jej pěkně ze všech stran, dokud maso nepustí všechnu šťávu.
Krok 4: Pak přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme ho červeným vínem a vložíme s nádobou do trouby na 180°C a necháme dusit pod pokličkou v troubě. Podle potřeby podléváme vodou.
Krok 5: Když je maso téměř měkké, vyndáme ho s nádobou zpět nahoru na varnou plochu.
Krok 6: Do guláše vložíme okapanou sterilovanou, na proužky pokrájenou, červenou kapii a podusíme ještě chvíli doměkka.
Krok 7: Nakonec přidáme do guláše šípkový džem (nebo marmeládu) a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Guláš je dost hustý, ale můžeme ho podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotový guláš na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo zdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgqm
Moje poznámka
Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgqm
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 40 minutami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 4 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 5 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 49 minutami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 4 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 4 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 7 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 18 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 19 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 20 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 20 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 21 hodinami
Tématické fráze:
srnčí guláš v troubě,
jelenní guláš,
jelení guláš,
jeleni gulas z trouby,
jeleni guláš v troubě,
gulas z jelena,
recept na jelení guláš,
klasický jelení guláš,
hovězí guláš s kapií,
jak naložit jelena,
jelení ořech,
dietní recept na jelena,
jak varit z jelena,
jelení recepty,
kančí guláš s kapii,
recept na jelení guláš s marmeládou,
hovezi gulas s kapiji,
jelení cibulář,
jelení guláš na pivě,
pokrmy z jeleního masa
Suroviny:
maso jelení,
pepř,
koření nové koření,
rozmarýn,
maso,
protlak rajčatový,
cibule,
koření gulášové,
víno červené,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
džem,
nať petrželová,
kapie sterilovaná,
strouhanka chlebová
Komentáře (15)
Srnčí nabere do sebe chuť z omáčky až za 12 hodin. Takže vařit den napřed a schovat!!!!!!
Až se nějaký jelen namane !