Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 929 kJ / 4 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,26 g |
Tuky | 156,30 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 210 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 730,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Cukr smícháme se skořicí.
Těsto necháme 40 minut kynout. Krok 2: Poté rozdělíme na dva díly, každý rozválíme, potřeme 50 g másla, posypeme cukrem se skořicí a zamotáme jako roládu. Krok 3: Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku.
Pečeme na 180°C 20 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Moje poznámka
Kynutý skořicový točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6lV
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 1 hodinou
Mexický bramborový salát
wimra před 2 hodinami
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
anavob před 2 hodinami
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 2 hodinami
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 6 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 8 hodinami
Tématické fráze:
kynutý skořicový věnec,
skořicový věnec,
skořicový pletenec podle hrušky,
skořicový cop,
hruška skořicový věnec,
skořicový věnec hruška,
recepty hruška skořicovy věnec,
skořicový věnec podle hrušky,
estonský trdelník,
trdelník věnec,
kynutý skořicový cop,
skořicový trdelník,
skořícový věnec od hrušky,
skořicový kynutý věnec,
kynutý trdelník,
skořicovi věnec,
skoricovy venec recept,
točenec,
skořicový závin,
skoricový pletenec
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mléko,
droždí,
cukr,
skořice,
žloutek,
sůl
Komentáře (21)
A znovu píšu k pojmu " trošku soli " - tady na 60 dkg mouky musí být plná lžička (s kopečkem, ne rovná).
Pokud do kynutého těsta (na půl kg mouky) dáte "trošku" nebo "špetku" soli nebude to k jídlu, bude to bláto
toto péct nebudu, to si namele nějaká začátečnice, která nezná kyn,těsta.
Hlavně mě prostě fascinuje "ŠPETKA" soli
fotku jsem ale přidala u estonskýho