Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 520 kJ / 2 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,75 g |
Tuky | 34,80 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 363,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: 10-12 hodin předem smícháme suroviny na preferment a necháme v teple kvasit. Pak přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout.
Krok 2: Vykynuté těsto lehce stěrkou vyhrneme z mísy na dobře pomoučený stůl a navlhčenýma rukama ho roztáhneme na výšku asi 2 cm tak, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin.
Krok 3: Povrch dobře poprášíme moukou, plát rozřízneme na 4 přibližné čtverce a každý z nich nařízneme - po úhlopříčce skrz těsto, až na podložku (neproříznout při tom okraje těsta) a pak udělat po obou stranách úhlopříčky dva kratší řezy.
Krok 4: Přenášením tohoto "listu" na plech se řezy otevřou, na plechu jejich tvar ještě doopravíme a necháme nakynout.
Krok 5: Upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/asi 15minut).
Zveřejněno 14. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fougasse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ44
Moje poznámka
Fougasse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ44
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 4 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 4 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 18 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 13 minutami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 15 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 23 minutami
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 28 minutami
Chleba bez hnětení
HejMira před 38 minutami
Plněné papriky
Vytvarnik před 45 minutami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 1 hodinou
Jemná rybí pomazánka
Valis před 2 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Ilias před 2 hodinami
Tématické fráze:
preferment,
z čeho udělat preferment,
zive lisovane drozdi,
fogasse,
bramborové fougasse,
fouggasse,
fougassi.,
fugasíčci,
recept na fouggase,
lisované kostičky droždí,
jak si vyrobit doma preferment,
fougasse z kvásku,
fugasse recepti.ru,
fugasse recept,
primapekarna.estranky.cz
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mouka žitná chlebová,
droždí
Komentáře (29)
sobota 7.20... zaděláno a fugasíčci kynou
Pridávam 2 fotky ako dôkaz, že som sa snažila
Zdobení mám odkoukané z internetu, člověk jí opravdu i očima - tak se snažím domácí pečivo tvarovat různě....
janek53: vyšší dívčí?
Preferment je vlastně předkvašené těsto, které tím, že kyne delší dobu, dá lépe, více vyniknout "základní", přirozené chuti bílého pečiva.
Jéé, už jsem si to našla na tvých webovkách