Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskusové bábovičky

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Porce: 4 bábovičky o průměru cca 12cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 061 kJ /
493 kcal
Bílkoviny41,10 g
Tuky30,23 g
Vláknina2,96 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,92 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady nakrájíme na drobné kostičky a česnek s bazalkou posekáme nadrobno. Krok 2: Na pánev nalijeme cca 3 lžíce oleje ze sušených rajčat a zeleninu a šunku na něm orestujeme, osolíme a nakonec přidáme česnek. Krok 3: Poté vsypeme kuskus, orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou, cca 1cm nad směs. Zamícháme, přiklopíme a necháme nabobtnat. Krok 4: Dochutíme a necháme zchladnout. Krok 5: Přidáme najemno nastrouhaný sýr, bazalku a vejce a důkladně promícháme. Krok 6: Formičky vymažeme a vysypeme strouhankou, naplníme směsí a upěchujeme. Krok 7: Bábovičky zakryjeme alobalem, aby nám kuskus na povrchu neztvrdnul a dáme do trouby vyhřáté na 200C asi na 15 minut, poté je odkryjeme a pečeme posledních 5 minut.

Zveřejněno 19. 2. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Podáváme jako hlavní chod třeba se zeleninovým salátem nebo jako přílohu.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuskusové bábovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXLQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuskusové bábovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXLQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajímavý nápad

Kuskus ale není těstovina ;-)
Jinak recept se mi moc líbí ... bezva nápad, určitě vyzkouším

michajela:Díky za vyzkoušení a novou variantu, ráda jsem inspirovala;-):-K

Díky za recept! Udělala jsem trošku variaci a některé obměny bych ráda doporučila. Hodí se přidat trochu nastrouhaného balkánského sýra a hlavně římský kmín - až mě překvapilo, jak moc ke směsi sedne.

Krása.:yes::yes::yes:

Je to bezva nápad,protože z kuskusu udělat bábovčičku je úžasné,díky
a hned jdu do toho.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:
Tyto těstoviny miluji,tak díky.:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))

marianneL 20. 2. 2013 23:59
Hezká bábovka,jen ten kuskus mi tam nesedí,jinak hezká fotka,to je..:-)

ty jsou nádherné, moc povedené :-O:-O :yes::yes::-K

Moooc vám všem děkuji:-K;-)

Krásné.:yes:

hézkýýý;-):yes::yes::yes:

to je moc hezké:-K:-):yes::yes:

;-):yes: Andrejko, to je super nápad:-K

Paráda,kuskus máme rádi,tak si to uložím...:-p:-p:yes::yes::yes:

Bibinka:Jani, to je můj výmysl;-) Původně jsem chtěla směs jenom zapéct v zapékací misce, ale zrovna mi přišly bábovičky z Tchiba, tak jsem je hned prubla :-)) A jak už jsem psala Janě R., můžeš zapěct třeba ve formičkách na muffiny;-)

1974andrea:Andy, to jsi si sama vymyslelaq, nebo tě něco inspirovalo:-? Je to boží a kdybych měla bábovičky, hned bych se do nich pustila;-) Zatím 11.bod:yes:

Nápadité a hezké :yes:

Velmi nápaditý recept! :-)

No to je paráda!!!:yes:+

Radost pohledět a ještě větší potěšení tuhle krásu ochutnat:-p:yes::-K

magdalenka:Magdi, jsem ráda, že doba pískovišť a nevypratelných tepláků z červeného písku je už za námi;-)

Jana Remkova:Tak si je zkus udělat s uzeným a uvidíš, jak se budeš olizovat:-D

1974andrea: a to pieskovisko je na furt zlikvidované, nejde obnoviť?

1974andrea: Ale nechutná, no, posledně jsem si ho udělala jako přílohu a docela to ušlo;-). Asi si ho musíš umět dobře dochutit. Určitě nebude patřid do mého jídelníčku pořád, ale jednou za čas-například v těchto bábovičkách bych si ho dala;-)

maris:Ani ne, radši se mé oko kochá květenou:-D

Jana Remkova:A proč ti vlastně nechutná? Jestli máš formičky na muffiny, zkus dát do nich;-)

1974andrea: chybí Ti, viď ?;-):-)):-))

To je zase krása! Já nemám bábovičky! Béééé;-(, ale asi si je pořídím a budu se učit jíst kuskus;-):yes:

Nápadité a veľmi...:yes:

maris:No, už jsme ho zlikvidovali, teď jsou tam místo něj kytičky, tak jsem si zavzpomínala:-D

Kam na ty nápady chodíš? Bábovičky jsou super:yes::yes:

Je vidět, že máš trenink z pískoviště;-):-):yes:

:-8 nádhera :yes:

Kdo si hraje, nezlobí ;-);-):-D:-D. Hezké :yes::yes:

Tématické fráze:
kuskusové muffiny, babovičky, bábovka z kuskusu, kuskusové řezy, kuskusová bábovka, muffiny z kuskusu, recepty bábovičky, tchibo recepty bábovičky, recept na kuskusove muffiny, mini bábovičky, bábocičky, muffiny s kuskusem, babovicky., recept kuskus, kuskus recepty, recept na kuskus, muffiny kuskus, zelenina, syr, mini bábovičky recept, recept na babovičky, babovka s kuskusu

Suroviny:
kuskus, cuketa, rajče sušené v oleji, olivy černé, česnek, cibulka jarní, sýr tvrdý, šunka sušená, vejce, bazalka čerstvá, sůl, voda, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu