Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 972 kJ / 2 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,04 g |
Tuky | 64,25 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 201 mg |
Sodík | 4,87 g |
Sůl | 12,15 g |
Sacharidy | 322,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kyslú kapustu narežeme, posypeme múkou, práškom do pečiva, osolíme a dvoma rukami ( prstami ) pretrasieme múku s kapustou.
Krok 2: Pridáme rozpustené maslo a premiesime.
Krok 3: Pomaly lejeme kefír ( trocha kefíru necháme na potretie ) a zároveň miesime, aby sme dostali stredne pevné cesto ( kefíru len toľko, aby cesto sa dalo vaľkať ).
Krok 4: Cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát a prenesieme na vymazaný plech. Potrieme zvyškom kefíru a pri strednej teplote pečieme asi 30 minut.
Krok 5: Upečený potrešnik narežeme a podávame teplý s hustými polievkami ( fazuľová, šošovicová, kapustnica...) alebo len s kyslým mliekom.
Zveřejněno 25. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Moje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
gerok,
rohlíkové krekry sbylinkovým máslem,
fliačky se zelím po slovensky,
co je slovensky cmar,
fliačky s kapustou na sladko,
co je po slovensky cmar,
chacapuri na sladko,
slovensky cmar,
co je to cmar,
kefír a len,
fazulova polievka na kyselo po slovensky,
zelné flíčky na sladko,
flíčky se zelím na sladko,
fliacky s kapustou
Suroviny:
zelí kysané,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
kefír
Komentáře (12)
Jak to, že mi tohle uteklo? Takže ukládám k okmažité realizaci, to můžem, snad mi to i něco připomíná, jen nevím, co, ale přijdu na to
Teri,prosímtě,co je to po slovensky cmar? Mám recept na sýr.Musí to být něco tekutého,něco co přispěje ke sražení mléka na sýr.Jogurt to neni a asi ani kefír ne.Poraď
Pozri fliačky : http://www.toprecepty.cz/recept/3761-flicky-s-hlav...