Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 581 kJ / 1 812 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,34 g |
| Tuky | 96,05 g |
| Vláknina | 47,40 g |
| Cholesterol | 251 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 3,56 g |
| Sacharidy | 83,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla a zprudka orestujeme králíčí hřbítky dozlatova.
Krok 2: Osolíme, opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit.
Krok 3: Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme.
Krok 4: Bulvy fenyklu očistíme a pokrájíme na větší kousky. Přibližně deset minut před koncem přidáme připravený fenykl, půlky cherry rajčat a olivy. Společně vše podusíme. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla.
Krok 5: Na talíři maso ozdobíme fenyklovými lístky. Jako přílohu jsme měli kuskus, velmi dobře by se hodila bramborová kaše nebo polenta.
Zveřejněno 2. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí hřbety s fenyklem a olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Yjg
Moje poznámka
Králičí hřbety s fenyklem a olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Yjg
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 22 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 3 minutami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 5 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 6 minutami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 56 minutami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Mrkvový salát
poirotka před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 1 hodinou
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 2 hodinami
Tématické fráze:
králičí hřbet bez kosti,
kuchyně lidlu recepty,
tahoňa,
králičí hřbet bez kosti recept,
kuchyně lidlu recepty,
králičí hřbety recepty,
králičí hřbet,
kuchyně v lidlu cz,
kuskus s králíkem,
recepty králičí hřbety,
králíčí hřbet - výborný recept,
králíčí hřbet recept,
králičí hřbet na bílém víně cena,
fenykl recepty,
albert králík na fenyklu,
králičí hřbet bez kosti recepty,
do ceho se pouziva fenykl,
kralici hrbety ceny,
kralíčí racepty levně,
kuchyně lidlu recepty králík
Suroviny:
hřbet králičí,
fenykl,
olivy černé bez pecky,
rajče cherry,
víno bílé,
vývar drůbeží,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (25)
a fenikel sladký, obľúbená zelenina napr. v Taliansku, kde sa konzumuje cibuľovitá časť.
My na Slovensku máme fenIkel, nie fenYkel.
A k receptu - je krásny, nemám čo dodať...
Jani díky
Nádhera. S tím vínkem ten králíček musí být delikatesa. Mám výhodu, že mamča chová králíky, tak určitě vyzkouším.
Krása