Bábovka (hrníčková, olejová)
Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik. My pro vás máme klasiku v podobě olejové hrníčkové bábovky. Recept ocení každý, kdo nerad špiní velké množství nádobí, protože na přípravu budete potřebovat jen velkou mísu a hrnek na odměřování surovin.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 850 kJ / 5 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,36 g |
| Tuky | 212,62 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 431 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 729,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny. Přidáme ostatní suroviny a vše umícháme šlehačem. Troubu rozehřejeme na 160 °C.
Krok 3: Do připravené formy nalijeme přibližně polovinu těsta, do zbytku přidáme kakao, důkladně promícháme a přilijeme do formy.
Krok 4: Pečeme asi 40-50 minut. Ke konci kontrolujeme špejlí, zda už je bábovka propečená.
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka (hrníčková, olejová)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk81
Moje poznámka
Bábovka (hrníčková, olejová)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk81
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 41 minutami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 3 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová buchta - rychlovka
Jitunada před 1 hodinou
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 1 hodinou
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 1 hodinou
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 2 hodinami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 2 hodinami
Domácí langoše
Jan Nemec před 3 hodinami
Plněné ořechy
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
hrníčková bábovka,
olejová bábovka,
olejová bábovka nejlepší,
babovka hrnickova,
babovka,
babovka s olejem,
bábovka hrničková recept,
olejová bábovka recept,
bábovka olejová,
recept na bábovku,
recept na olejovou bábovku,
výborná tvarohová bábovka hrníčková,
tvarohová babovka s olejem,
dobrá olejová bábovka recept,
olejová buchta hrníčková,
bábovka recept,
hrníčková bábovka recept,
nejlepší olejová bábovka,
hrnkova babovka,
rychla babovka hrnickova
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
vejce,
olej,
mléko,
kakao,
sádlo,
mouka hrubá
Komentáře (154)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Edit: už vím čím to je, když dáte dvě bábovky a pak zpět množství na 1 bábovku tak se množství změní z 3/4 hrnku oleje na 3 hrnky! oleje!!!!!!
Obvykle nepeču ,,hrníčkové” recepty, raději sladké moučníky vážím, protože mám jistotu, ale tahle bábovka se povedla i ,,od oka”.
Dnes jsem ji upekla a nemůžu si ji vynachválit! :)
tak, že když špejli vytahneš, není na ní syrový těsto...
A k tomu pečení bych pro ostatní dodala,každému trouba peče trochu jinak,je dobré mít po ruce špejly a po uplynutí doporučené doby do bábovky píchněte,pokud ještě nebude,tak dobu pečení prodlužte o pět minut nebo více,prostě podle potřeby.
Díky za recept Ivana41
Ňam ňam