Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložené broskvové kuře

Kuřecí maso s broskví a sýrem zná snad každý. Tato retro pochoutka se ale dá vylepšit tak, že kuřecí maso necháme den předem marinovat, použijeme čerstvou broskev místo kompotované a zvolíme plátky kvalitního sýra. Pak stačí už jen chvilka na pánvi.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 626 kJ /
389 kcal
Bílkoviny20,06 g
Tuky30,43 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,07 g
Sacharidy8,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna nebo prsa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením z obou stran. Krok 2: Do misky vyklepneme vajíčka a přidáme vodu, hořčici, sójovou omáčku, lžíci olivového oleje, osolíme, trochu opepříme a všechno smícháme (rozšleháme) dohromady. Do této směsi namočíme kuřecí maso a dáme do lednice na 24 hodin nebo alespoň přes noc. Krok 3: Pak maso smažíme na oleji. Po otočení masa dáme plátek sýra, 1/2 oloupané broskve a na ni další plátek sýra. Aby se sýr pěkně roztekl, můžeme chvíli pánev přikrýt. Krok 4: Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti.

Zveřejněno 10. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené broskvové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Q4J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené broskvové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Q4J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

chocolate: chocolate, díky ti;-)

Opět musím pochválit, tohle masíčko je jedním z nejoblíbenějších jídel naší mladé a dnes bude opět na pořadu dne.
Nevěřila bych, ale ta marináda pozvedne oblíbené "hospodské" (a to nemyslím nijak impertinentně;-)) jídlo do jiného levelu.
Přidávám zasloužený třináctý bod.

Danielko, já ti velmi děkuji za tak krásný komentář a mám radost velikou, že jste si pochutnali:yes:

Tak jsem dnes tohle kuratko vyzkousela a musim konstatovat, ze bylo UUUUzasne. Kdyz jsem delala broskvove kure, nikdy jsem maso predem nemarinovala, ale po teto uprave uz nebudu delat jinak. Opravdu fantasticky recept...:-p:yes::yes:. Broskve jsem mela pouze zavarene, ale vubec to nevadilo, posilam obrovsky bodik :-K.

Chocolate(neregistrovaná), moc děkuji za chválu i za vyzkoušení, nám to taky moc chutná;-):-p

chocolate 28. 9. 2010 11:16
Dnes jsem je připravila k obědu, kromě prsou jsem naložila i kýtu, i když ta bývá suchá, dopadlo to výborně a jinak, než s hořčicí už dělat nebudu.Výpek jsem podlila trochou bílého vína a šťávy z broskví, kápla sojovku, lžičku hořčice a lehce zredukovala.
Bibinko, děkuji za super oběd:-K.

Katarínko, moc jsi mě potěšila a jsem ráda, že jste si pochutnali a že jsi to udělala;-)

Bolo to výborné:yes:Je to lepšie ako keď sa to nedá do marinády.Sójovka tomu dá ten správny "říz":-D

Robievam,ale klasiku,bez naloženia v marináde.Určite to vykúšam,vyzerá to výborne.:yes::yes:

To se mi moc líbí:-p:yes: 7.

Znám a dělám,vždycky ale s kompotovanou broskví,protože šťavnaté broskve nekoupíš...:-p:-p:-p:yes::-D:-D

Výbušná, ano,ano živů broskev a ještě k tomu z našeho stromu,jsou měkoučké a krásně se loupají.

Eli, broskve klidně kompotované použij, šlo by to i bez ní, nebo s jiným ovocem, na které nemáš alergii, ale ta broskev víš, ta tomu dodá fakt dobrej šmak:-p

No, to je něco. Tak něco podobného se dělalo v restauraci pod názvem "peach", ale nebylo to naložené v té marinádě, na maso šla šunka, pak broskev-kompotovaná a pak sýr a dalo se to prohřát do mikra. Ta broskev na tom vypadala, jako veliké volské oko. A ty máš plus, samozřejmě;-):yes::yes:

Jen otevřu stránky, už tu na mě kouká ovoce :-p a masíčko :-p:-p;-), sice obdobně dělám, ale určitě vyzkouším tenhle způsob!!:yes::yes:

Vypadá to moc dobře... Já sice syrové broskve kvůli alergii nemůžu, ale myslím, že s kompotovanými to bude chutnat stejně dobře, ne-li lépe...:-)
Recept v podstatě znám, ale s těmi vejci a hořčicí je to novinka... Zkusím, Ď.

Tématické fráze:
naložené kuřecí maso, naložené kuře, kuřeci prsa s broskvy, kure s broskvy, kuřecí maso s broskvy, kuře s broskví a sýrem, kuře naložené, naložená kuřecí prsa, kure s broskvi, kureci s broskvy, kureci prsicka s broskvy, kuřecí na broskvy, kuřecí prsa na broskvy, nalozeny kure, kuřecí maso naložené, kuřecí plátek s broskvý, broskvová omáčka, recepty na kuřecí prsa s broskví, nalozene kureci platky, kure na broskvy

Suroviny:
stehno kuřecí, broskve, hořčice, sýr královský, omáčka sojová, vejce, koření grilovací, voda, olej, olej olivový, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu