Pečená makrela
Přestože jsou ryby velmi zdravé, konzumace v českých kuchyních pokulhává. Chutným a levným zdrojem jsou například makrely, které skvěle chutnají grilované. Mimo sezónu je můžete marinovat v tomatové omáčce a poté upéct v troubě.
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98n3
Moje poznámka
Pečená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98n3
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 11 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 28 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 49 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 51 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 1 hodinou
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Tématické fráze:
makrela pecena v troube,
makrela recepty,
makrela recept,
makrela v troube,
makrela,
recept na makrelu,
pečená makrela v troubě,
recept makrela,
recepty makrela,
recepty z makrely,
recepty makrela pečená v troubě,
recept na pečenou makrelu,
jak připravit makrelu,
recept makrela pečená v troubě,
recepty na makrelu,
příprava makrely,
jak upéct makrelu,
makrela pečená v troubě se zeleninou,
marináda na makrely,
pečené makrely v troubě
Suroviny:
makrela,
marináda tomatová,
koření grilované ryby s citronem
Komentáře (16)
Vážení pane alter_manne a ostatní, tento recept je pouze skrytá reklama na směsi koření od Avokáda a Vitany.
Není náhodou lepší, než anonymní směs použít vlastní výběr bylinek?
MAKRELU VYKUCHAT URIZNOUT HLAVU OCAS A PLOUTVE, PORADNE VYPLACHNOUT. NATRIT SMESI PEPRE, DRCENEHO KMINU A CITRONOVE STAVY. DOVNITR DAT UTRENY ROMADUR S CESNEKEM, KMINEM A MASLEM. PECT V TROUBE (CCA 180C) NA OLEJI S MASLEM A NAKRAJENOU CIBUKLOU, POLIVAT OMASTKEM. MOZNA PRILIT PRI PECEN I TROCHU VINA.
PODAVAT S BRAMBORY NEBO CHLEBEM. DOBROU CHUT!
Mám jednu zásadu - a sice tu, že nehaním něco, co jsem neochutnala a nikdy bych nehanila žádné jídlo, aniž bych se sama o něco nepokusila, vyfotila a podělila se o to s ostatními na webu.
Ale takových "kuchařů", co se jim stále něco nelíbí ( a nejenom u mých receptů ), je vás tu habaděj...
Vratim se zase ke svym osvedcenym bylinkam a postupum...