Marináda na maso na gril nebo pánev
Předem naložené maso má správný šmrnc. Marináda není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok. Osvědčený recept na pivní marinádu, která se nejvíce hodí k vepřové krkovici nebo kuřecím stehnům připravíte za pár minut.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 942 kJ / 2 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 472,98 g |
Tuky | 72,43 g |
Vláknina | 8,98 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 10,11 g |
Sůl | 24,35 g |
Sacharidy | 62,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny uvedené suroviny důkladně promícháme ve větší uzavíratelné míse, která vejde do lednice.
Krok 2: Naložíme připravené očištěné a osušené plátky masa a necháme v chladu nejlépe 24 hodin marinovat.
Krok 3: Poté klademe na připravený gril a grilujeme do měkka, cca 20 minut z každé strany.
Krok 4: Pokud nemáme možnost grilování v zahradním grilu, osmažíme klasickým způsobem na troše oleje na pánvi.
Zveřejněno 16. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marináda na maso na gril nebo pánev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLmB
Moje poznámka
Marináda na maso na gril nebo pánev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLmB
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak nalozit maso na gril,
marináda na kuřecí maso na gril,
naložení masa na gril,
naložené maso na gril,
marináda na vepřové maso na gril,
marinada na kuřecí maso na grilu,
jak naložit vepřové maso na gril,
jak naložit kuřecí maso na gril,
jak naložit maso,
marináda na maso,
naložené vepřové maso na gril,
naložení vepřového masa na gril,
do čeho naložit maso,
maso na gril,
marináda na kuřecí maso gril,
naložit maso na gril,
marinády na gril,
do čeho naložit kuřecí maso,
marináda na gril,
marináda na naložení masa
Suroviny:
maso kuřecí,
pivo světlé,
olej,
kečup sladký,
omáčka chilli,
koření grilovací,
pepř mletý,
tymián sušený,
tymián čerstvý,
česnek sušený
Komentáře (37)
Díky za názor
To co píšeš je pravděpodobně sriracha, a to se skutečně používá i v tepelné úpravě. To je pasta z chili, destilované vody, octa, česneku, cukru a soli, původem z Thajska. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce
Pivo? Přiznávám, že ho mám rád, je to nejlepší protižízňový nápoj který znám. A neříkej mi prosím, že ji můžu zahnat čajem, ano?
Drobku děkuji za doplnění
Dotaz-víš kolik chemie je např. v kečupu,či chilli omáčce
V mnoha receptech se doporučuje, on se totiž nepřipálí na grilu tak jako čerstvý.