Ty nejlepší věnečky
Pokud také patříte k milovníkům věnečků, vyzkoušejte tento recept na pravé domácí, kterým se v žádné cukrárně nevyrovnají. Odpalované těsto v troubě krásně vyběhne a po upečení je plníme lahodným vanilkovým krémem.
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 499 kJ / 3 465 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,57 g |
| Tuky | 135,54 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 1,15 g |
| Sůl | 2,62 g |
| Sacharidy | 451,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme vodu a tuk a přivedeme k varu. Jakmile začne voda vařit, přidáme za stálého míchání mouku. Mícháme, dokud se těsto neodlepuje od stěn hrnce. Poté odstavíme a necháme směs vychladnout.
Krok 2: Do vychladlé směsi pak postupně zašleháváme za pomoci šlehače jednotlivě vajíčka.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C a na plech dáme pečicí papír.
Krok 4: Cukrářskou zdobičkou děláme z těsta malá kolečka na připravený plech. Dáme do trouby a pečeme cca 10 minut. Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 5: Na krém připravíme nejprve pudink. Do hrnce odlijeme necelý litr mléka, ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek a ten vlijeme do vařícího mléka. Přidáme oba cukry. Jakmile začne pudink vařit, přidáme vejce a pořádně mícháme, aby se v pudinku nesrazilo.
Krok 6: Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Po vychladnutí zašleháme do pudingu máslo. Krém přendáme do zdobícího sáčku a plníme jím rozkrojené věnečky.
Zveřejněno 6. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ty nejlepší věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RKlz
Moje poznámka
Ty nejlepší věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RKlz
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 23 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno 17. 12. 2025 10:14:49
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno 17. 12. 2025 09:21:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 58 minutami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 1 hodinou
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 2 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 2 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 4 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 10 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 14 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 15 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 15 hodinami
Tématické fráze:
věněčky recept,
nejlepší krém do věnečků,
věnečky,
nejlepší krém na věnečky,
nejlepší krém do do věnečků,
arašídové věnečky,
nejlepsi domaci venecky,
nejlepší odpalované věnečky,
žloutkové věnečky od ivy,
recept na věnecky,
jak se dělají věnečky,
nejlepší žloutkové věnečky,
recept venečky,
trubička na věnečky,
nejlepší recept,
kávový krém do věnečků,
moje nejlepši recepty,
lásky si važte už teď v mládí,
nejlepší pecene venecky,
věněčky recepty
Suroviny:
tuk,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
mléko,
vejce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo
Komentáře (33)