Lahodné kremrole
Na první kousnutí křupavá, uvnitř však vláčná a plná cukrové náplně. Řeč je o božských kremrolích. Podle našeho receptu si je můžete snadno upéct i doma. Tukové těsto se peče na trubičkové formě a po upečení je plněno bílkovo-cukrovou náplní.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde asi 20 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 358 kJ / 4 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,11 g |
Tuky | 171,05 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 472 mg |
Sodík | 746 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 577,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prosátou mouku promneme s nastrouhaným tukem (doporučuji ho dát na nějaký čas do lednice, aby se lépe strouhal), přidáme žloutek, ocet a studenou vodu. Těsto důkladně propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
Krok 2: Poté ho rozválíme a nakrájíme na 2cm proužky. Jednotlivé proužky natočíme na plechové trubičky potřené tukem.
Krok 3: Kremrole potřeme vajíčkem a dáme péct na vysokou teplotu asi na 15-20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky.
Krok 4: Poté je plníme směsí z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru.
Krok 5: Na závěr necháme krém ztuhnout, ocukrujeme a podáváme.
Zveřejněno 21. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahodné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXYV
Moje poznámka
Lahodné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXYV
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 21 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 31 minutami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 2 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 14 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 16 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 17 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 18 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 19 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 19 hodinami
Tématické fráze:
ty nejlepší kremrole recept,
kremlole,
nejlepší kremrole recept,
kremrole recept,
nejlepší kremrole,
recept na kremrole,
recept kremrole,
jak dlouho peceme kremrole,
nejlepší domácí kremrole,
nejlepší domácí kremrole,
kremrole,
pečeme kremrole,
kremrole ze ztuženého tuku,
nejlepší recept na kremrole,
recept na kremlole,
plechové trubičky na kremrole,
pravé kremrole,
recept na pravé kremrole,
domácí kremlole,
jak se dělají kremrole
Suroviny:
ocet,
tuk ztužený,
voda,
žloutek,
mouka hladká,
bílek,
cukr krystal,
tuk,
vejce
Komentáře (36)
Jj, takto by to mělo lépe "listovat"
než podle postupu, kde je uvedeno "Těsto důkladně propracujeme,..."
(toto těsto stačí péci při 190°C)
Jinak vypadají úžasně
Jinak holky všem děkuji za chválu